https://www.unyegundemhaber.com/

AKÇA, PİKNİKÇİLERİ OLASI YANGINLARA KARŞI DİKKATLİ OLMAYA DAVET ETTİ

Ünye Orman İşletme Müdürü Ömer Akça, Hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerine dönmesi ile birlikte piknikçileri olası yangınlara karşı uyararak vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Ömer Akça uyarısında,“ Yanan ormanlarımız ise tekrar geri gelmesi uzun zamanlar alıyor. Bütün canlı ve cansız tabiat büyük zararlar görüyor.” dedi.

Piknik yapmak isteyenlerin kent ormanları veya mesire alanlarında piknik yapmalarını tavsiye ettiklerini belirten Akça, “Bunun dışında piknik yapanların ise ateş yakmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Ormanların ülkenin milli serveti olduğunu ifade eden Akça,“ Milli servetimiz olan ormanlarımızın önemini ve yararlarını bütün vatandaşlarımızın biliyor. Yanan ormanlarımız ise tekrar geri gelmesi uzun zamanlar alıyor. Bütün canlı ve cansız tabiat büyük zararlar görüyor.” dedi

Açıklamasında piknikçileri uyaran Akça, “Hava sıcaklığının artmasından dolayı piknik yapmak isteyenler araziye çıkıyorlar. Piknik yapmak isteyen vatandaşlarımıza kent ormanları veya mesire alanlarında piknik yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bunun dışında piknik yapanların ise ateş yakmamalarını istiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Akça ayrıca, piknik yapmak isteyen vatandaşların kontrollü alanları tercih etmesinin daha güvenli olacağını işaret etti.

Akça, vatandaşlardan herhangi bir duman ve yangın gördüklerinde 112 ihbar hattını aramalarını ve olası bir yangında kendilerine müdahale konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ’A İYİ PARTİ’DE GÖREV

ENVER YILMAZ’A İYİ PARTİ’DE GÖREV İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu ve Merkez …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir