https://www.unyegundemhaber.com/

ALİ ÇOŞKUN’DAN MASKE’NİN ÖNEMİ

Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali Çoşkun gazetemize yaptığı özel açıklamada maske kullanımının önemine değindi. Dr.Ali Çoşkun açıklamasında şunları şöyledi.

”Bizim hayatımızda maske o kadar önemli ki. Ben uzman arkadaşlarımızla oturup sohbetler yapıyoruz. Bu sohbetlerde şunu görüyoruz ki maske bize birçok hastalığı göstermedi. Son 2 senedir alerji gibi hastalıkları hatta normal gribi bile maske bize göstermedi. Maskeyi taktığımızda kovid-19 ile birlikte diğer hastalıkları da önledi.

Covıd-19 şiddetlendiği zamanlarda ben çift maske takmaya başladım. Şu an bile çift maske takıyorum. Ben maskenin kalabalık ortamlarda bizi çok koruduğunu düşünüyorum. Ben maske ve dikkat etmemin sayesinde şu ana kadar covıd-19’a yakalanmadım.

Spor yaparken maske kullanmayın

İnsan koştuğu zaman daha çok nefes almak ihtiyacı duyar. Eğer spor yaparsanız asla maskeyi kullanmayın. Gün içerisinde maskeyi takmak zorunda kalırsanız. Eve gidince mutlaka balkon veya pencerede nefes egzersizi yapın. Pandemi de ölüm vakası sıfır olana kadar mutlaka maskenizi takın.

Maske gereksiz ilaç kullanmaktan da koruyor.

Benim her zaman herkesten öğreneceğim çok şey var. Ancak bana biri bir şey söylediğinde bunun arkasında da bilimsel bir açıklama olması gerekiyor. Maske sizi gereksiz ilaç kullanımdan koruyor. Fazla ilaç kullanımı organları da yoruyor. Pandemi süreci bitene kadar kullanalım. Hatta ben diyorum ki pandemi bittikten sonra da bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kullanmak gerekir.

Covıd-19 hastalığında kullanılan ilaçlardan biri kaldırıldı. Ancak biz o ilacı sıtma hastalığı içinde kullanıyorduk. Herhangi bir zararı olmayacaktır. Korona virüsün kendine has bir ilacı yoktur. Ben şuna inanıyorum ki aşı teknolojilerin gelişmesi çok yerinde bir karar. Aşıda farklı bir gelişmede bekliyorum.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir