https://www.unyegundemhaber.com/

Altınordu Belediyesinden, 15 Milyonluk Pandemi Yardımı

Vali Tuncay Sonel, Altınordu Belediyesi tarafından uygulanacak 15 Milyon TL tutarlı “Tamamlayıcı Pandemi Sosyal Destek Paketi” tanıtım programına katıldı.

 Vali Sonel; “Altınordu Belediyesi, Sosyal Belediyeciliğin En Güzel Örneklerinden Birisini Uyguluyor” 

Altınordu Belediyesi tarafından uygulanacak ve 9 farklı alanı kapsayacak “Tamamlayıcı Pandemi Sosyal Destek Paketi” tanıtım programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini uygulayarak,  pandeminin mağdurlarına 15 Milyonluk bir katkı sunan Altınordu Belediye Başkanımız ve ekibine, bu güzel uygulamasından dolayı teşekkür ediyorum.

Pandemi tüm dünyada ve ülkemizde yaşanıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımızın koordinesinde fedakar sağlık çalışanlarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, tüm kamu görevlilerimiz ve halkımızla birlikte bu işin üstesinden geleceğiz” diye konuştu. 

“Bugünkü program neden önemli? Yaşanan bu pandemi sürecinde toplumun her kesimine, yetim-öksüz evlatlarımıza, engelli olan vatandaşlarımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize, spor camiamıza,eşi askerde olan ailelerimize, çiftçilerimizden esnaflarımıza kadar bu süreçte  toplumun her alanına destek verdikleri, moral ve motivasyon sağladıkları için Altınordu Belediye Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” diyen Vali Sonel, bu tür uygulamaların çoğaldığı takdirde, vatandaşların, esnafların ve yöre insanının rahat bir nefes alacağını kaydetti. 

Vali Sonel, “Ordu ailesi olarak 19 ilçemizde, Valiliğimizle,  Büyükşehir Belediyemizle, Üniversitemizle, Ordu’muzun değerleriyle, bütün birimleriyle biz bu işin üstesinden geleceğiz” dedi ve vatandaşlardan özellikle taziyelerde, cenaze namazlarında, akşam ev buluşmalarında bir araya gelmeme konusunda titiz davranmalarını, pandemi dolayısıyla alınan kurallara biraz daha dikkat etmelerini, gayret göstermelerini istedi. Vali Tuncay Sonel, ”Hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz inşallah. Hepinizden Allah razı olsun. Dua almak çok önemli.

Belki hiç ummadığınız bir yetim, öksüz evladımızın, ya da bahçesinde pancar yetiştiren bir çiftçi teyzemizin duası, ya da eşi askerde olan, onun burada bize emaneti ablamızın bir duası, engeli olan bir vatandaşımızın duası çok çok önemli. Bizim geleneğimizde var komşusuna, akrabasına bakmak, iyilik yapmak.

Buna benzer güzelliklerin artmasını, temenni ediyorum. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diyerek, konuşmasını tamamladı. Altınordu Belediye Başkanı Tören; “Pandeminin İlçemizde Açtığı Yaraları Saracağız” Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ise yaptığı konuşmada, “Bütün dünya pandeminin şekillendirdiği bir krizin gölgesi altında. Küresel sorun olarak başlayıp insanlık için küresel bir tehdide dönüşen Koronavirüsle mücadelemiz devam etmektedir.

Altınordu Belediyesi olarak, pandeminin ilçemizde açtığı yaraları sarmak, garip gurebaya ulaşmak, bütün bunlarla beraber kadim kültürümüzün bir parçası olan vefayı yaygınlaştırarak, dayanışma ruhu ile ayakta kalmak için seferberlik bilinciyle hareket ettiğimizi buradan ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu ve 15 Milyon tutarındaki “Tamamlayıcı Pandemi Sosyal Destek Paketi” ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir