https://www.unyegundemhaber.com/

ARGAN ANKARA ZİYARETİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, bugün Ak Parti Ünye İlçe Binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ünye’ye yapılacak yatırımların takibi için Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile Ankara’ya giden Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ankara ziyareti hakkında basın açıklaması yaptı.

Argan düzenlediği basın açıklamasında, yaptıkları Ankara ziyaretinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerden ve bu ziyaretlerde Ünye için görüştükleri konulardan bahsetti.

Ayrıca Ünye’nin gündeminde olan yeni Adalet sarayı, OSB, üniversite yerleşkesi, gençlik merkezi ile ilgili son durumları açıklayan Argan, düzenlediği basın açıklamasında şu şekilde konuştu;

“Yapmış olduğumuz Ankara ziyareti belediye başkanımız Hüseyin tavlı kadın kolları başkanımız Neşe Akgül Tiyaloğlu ve gençlik kolları başkanımız Abdulkadir Demir ile gerçekleştirdik. Tabii ki ilk olarak yapmış olduğumuz ziyarette daha öncede planlandığı üzere gençlik ve Spor bakanlığımızın Ordu iline kazandırmış olduğu yatırımlarla ilgili bir protokol imza töreni vardı ama çeşitli sebeplerden dolayı ertelenmişti. Biz bunu gerçekleştirmek üzere 19 tane ilçedeki yetkili arkadaşlarımızla birlikte gençlik ve spor bakanlığımız idik. Bununla ilgili olarak Ünye’ye kazandırmış olduğumuz spor tesisleri ile ilgili protokol törenine katıldık.

GÖLEVİ MAHALLESİNE YÜZME HAVUZU YAPILIYOR

Tabii ki Ünye’de spor tesisleri ile ilgili çok ciddi anlamda çalışmaların içerisinde olduğumuzu bildirdik. Sayın bakanımız Mehmet Kasapoğlu’nun Ordu ziyaretinde Ünye’mize bir tane olimpik havuz ve 4 tane semt sahası ayrıca il müdürlüğümüz tarafından da bir tane semt sahası olmak kaydıyla 5 tane semt sahasını kazandırılması ile ilgili bu süreci takip ettik ve bu protokolüne hep birlikte şahitlik ettik. Yapmış olduğumuz protokol anlaşması gereğince gölevi mahallemize bir tane yüzme havuzu inşa etmeye başlayacağız.

 Bununla birlikte de halı saha semt sahası olarak nitelendirdiğimiz Pelitli yatak mahallemize Atatürk mahallemize halı saha ile birlikte bir tane basketbol sahası Yüceler Mahallesi’ne halı saha Fatih Mahallesi’ne halı saha tek Kiraz’a da aynı şekilde bir voleybol ve bir tane de basketbol sahası kazandırmış oluyoruz. Bununla ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi hızlılıkla başlanacak. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz spor yatırımlarına ilave olarak Ünye’de özellikle gençlerimizin istifade edeceği bu alanların da bundan sonraki sefahate tekrar artması için bununla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz.

KÜLTÜR MERKEZİNİ SIKI TAKİPTEYİZ

Çünkü biz her bireyin her öğrencinin nar kadının gerçekten ilgilendiği bir spor dalının ve bir sanat dalının olması noktasında ki samimi duruşumuzu defalarca ifade ettiğimiz gibi bu konuyla ilgili de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ardından tabii ki Ünye için önemli olan projelerden bir tanesi kültür merkezi ile ilgili sürecin devam etmesiydi. Onunla ilgili de tabii ki sıklıkla kültür ve turizm bakan yardımcımız Sayın nadir Alparslan’a arkadaşlarımızla birlikte ziyarette bulunduk.

Özünde aslında nezaket ziyaretiydi. Ama Ankara’ya gitmişken tabii ki hem kültür merkezimizi konuşalım hem de Ünye Kalesi’ndeki 4. etap restorasyon çalışmaları ile ilgili de neler yapıldı hangi aşamadayız bununla ilgili de fikir alışverişinde bulunmak amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik.

Ünye kültür merkezi ile ilgili müteahhitti bu hafta çağırdıklarında Sayın bakanımız bizlere ifade ettiler. Müteahhit çok kısa bir süre içerisinde başlayacağını bizlere ifade etti. Ardından ben tekrar bir görüşme yaptım. Tabi ki buranın yapılabilmesi için bir kule vinç sisteminin yapılması gerekiyor şu anda Balıkesir’de olduğunu bizlere ifade etti.

YUNUS EMRE’Yİ GÜZEL ŞEKİLDE ANACAĞIZ

Önümüzdeki hafta içi ya da sonrası ne da kule vincin ile ilgili süreci tamamlamak suretiyle Ünye’de kurarak buranın yapımına devam edeceğiz. Bu konuyla ile ilgili Sayın bakanımız herhangi bir sıkıntının herhangi bir eksikliğin ve aksaklığın olmadığını arkadaşlarımızın da huzurunda bizlere ifade ettiler. Ardından tabi ki malumunuz olduğu üzere 2021 yılı Sayın Cumhurbaşkanımızın da 1 nolu genelgesi ile Yunus Emre ve Türkçe yılı bu kapsamda da Ünye’de çok geniş çaplı Uluslararası bir organizasyon yapma isteğimizi talebimizi bakan yardımcımıza ilettik.

Büyükşehir Belediyemizin, Ünye Belediyemizin ve Valiliğimizin de içinde olmuş olduğu bir organizasyonla geniş çaplı bir Yunus Emre’yi anma ve anlama etkinliğine ev sahipliği yapacağız. Bu konu ile ilgili de gerekli olan müzakerelerimizi Sayın bakanımızla görüştük.

ÜNYE’YE YENİ ADALET SARAYI

Ünye Adalet Sarayımız ile ilgili birtakım sorunlarımızın olduğunu, alan olarak çok dar bir mekânda çalıştıklarını ifade etmiştik. Mevcuttaki Adalet Sarayımızın ve ek binasının Ünye’mizin ihtiyacını karşılayacak ölçüde olmadığını hepimiz biliyoruz. Ünye Belediyemiz ile Büyükşehir belediyemiz arasında bir takas gerçekleştirilmiş idi. Ardından da bizler mevcut yeri takası ile ilgili Adalet Bakanlığından Destek Hizmetleri Başkanımızı ziyaret ettik. Destek Hizmetleri başkanımız ile fikir alışverişinde bulunduk. Başsavcılığımız tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda bir protokol anlaşması şu anda yapılıyor. Bu protokol doğrultusunda inşallah Ünye’mize daha fazla hizmet verme imkanına sahip olacak. En az 15-20 bin metrekare alana sahip olan Adalet sistemimiz ile ilgili görüşmemiz oldu.

KURTULMUŞ ÜNYE’YE GELİYOR

Ünyeli hemşehrimiz Genel Başkan Yardımcımız Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’u ziyarette bulunduk. Öncelikle Genel Başkan Vekilimizin Ünyeli hemşehrilerimize olan selamını iletmek istiyorum. Yapmış olduğumuz bu ziyaretin temelinde sayın Genel Başkan Vekilimizi Ünye’mize davet etmek vardı. Temmuz ayının ilk haftası gibi inşallah Genel Başkan Vekilimizi Ünye’ye davet ettik. Bu davetimizi kabul ettiler ve inşallah Yunus Emre’yi Anma ve anlama haftası etkinlikleri çerçevesindeki programa katılacaklar.

TEMMUZ AYINDA ÜNİVERSİTE PROJESİ TAMAMLANACAK

Ardından malumunuz olduğu üzere Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olan sürece başladık. Artık OSB ile ilgili ne zaman başlayacak, ihale ne zaman gerçekleşecek gibi söylemlerden uzak duruyoruz. Orayı ziyarete bulunacağız. Üniversitemizin yerleşke alanında şu anda yapılması planlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin temelini atılmasını ile ilgili de davetimizi kendilerine ilettik. Projelerin değerlendirdi ve inceledi birtakım fikirleri oldu. Temmuz ayı içerisinde de üniversitemizin hali hazırda projelerini tamamlamış bulunmaktadır. Ünye belediyemizin önümüzdeki hafta ileteceği fakülte binamızın da temel atma programına Genel Başkan Vekilimiz de katılmak istediğini ifade ettiler.

Ünye belediyemizin aynı şekilde Ünye’ye kazandırmış olduğu konferasyon şantiyesi ve beton santralin de inşallah ziyaretini gerçekleştireceğiz. Genel olarak baktığımızda gerçekten çok güzel bir çalışma oldu. Biz Ünye açısından hakikaten oradan memnun ayrıldık. Biz Ünye teşkilatı olarak yapılacak olan hizmetlerin takibi noktasındaki hassasiyetimizi her daim sürdüreceğiz. Daha önce yapmış olduğunuz söylemde de 2021 yılı Ünye için bir atılım ve aynı zamanda açılım yılı olacaktır.” Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir