https://www.unyegundemhaber.com/

ARGAN’DAN KÜLTÜR MERKEZİ VE AKKUŞ NİKSAR YOL AÇIKLAMASI

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Demir ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

“Ak Parti’nin 21. Yılına Girdik”

Kahvaltı programında değerlendirmelerde bulunan ve Partisinin 21. Yılına girdiğini söyleyen Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Cumhurbaşkanımızın Ordu’da yapmış olduğu fındığın açıklamasıyla beraber sahada bunu çok güzel bir şekilde görmüş oldu. Fındık bir bayram havası gibidir. Yine partimizin 21. Yılını hep beraber kutladık. Partimizin neler yaptığını hep birlikte gözlemledik. Bizlerde elimizden geldiğince bunu mücadelesini verdik. Bizlerde bu anlamda gayretle çalışacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

“Bu Akkuş-Niksar Yolu Ünye’nin Ve Birlikteliğin Başarısıdır”

Akkuş-Niksar Yolunun birliktelik ve Ünye’nin bir başarısı olduğunu söyleyen Kenan Selim Argan, “Geçen hafta gelen vekilimizin Ünye Akkuş Niksar yoluyla alakalı açıklamaları oldu. En son belediye başkanımızla beraber Mustafa Varank bakanımızı yeniden ziyaret ettik. Bu yolla birlikte yatırım programına alınmasıyla birlikte Ağustos ayı sonu itibarıyla ihaleye çıkacak. Sözde değil özde ciddi manada gayret sarf ettik. İnşallah bu yola hep birlikte kazmanın vurulmasına şahitlik edeceğiz. Bundan sonraki durumda evrakların hazırlanarak yapılacağı dile getirildi. Bu gün veya yarın ihale programına alınmak suretiyle ihale edilecek. Yolların genişleyeceği ve karayolları standartları anlamında hizmete kazandırılacak. Bu anlamda ekonomi ve turizm anlamında bir can suyu yolu olacaktır. İnşallah yer tespiti yapılmasıyla başlanacağını ifade etmek istiyorum. Alttaki yolla ile ilgilide bunun akabinde başlayacağını söylemek isterim. Ünye teşkilatı, siyasi ve birlikteliğin başarısıdır demek istiyorum” diye konuştu.

“11 Milyon Ödenek Olsaydı Bu Gün Kaba İnşaatı Bitmiş Olacaktı”

Kültür Merkezine yönelik 11 milyonluk bir ödeneğin yapılması durumunda kaba inşaat çalışması bitmiş olacaktı diyen Kenan Selim Argan, “Bakanlığımızla bu hafta içerisinde görüştüm. Burada bir tasfiye süreci başladı. Tasfiye süreci de Valiliğimiz tarafından tamamlanmak suretiyle Bakanlığa iletildi. Bakanlığımızda Tasfiye Komisyonun tuttuğu raporları doğrulamak suretiyle kabul ettiler. Ardından da burada yeni bir şartname ile yeni bir ihale olacak. Konuyla ilgili de Strateji Başkanlığına yazı yazılmıştı. Yazılan yazı bu hafta Maliye’ye geçecek. Önümüzdeki aylardan itibaren ki bu süreyi 9 ay gibi öngörüyoruz, hedefte bir sapma olmaz ise Bakanlıktaki iş ve işlemler bittikten sonra Valiliğimiz Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına evrakları tevdi etmek suretiyle burada ihale sürecini yeniden başlatmış olacağız. Orası istediğimiz gibi yürümedi biliyorsunuz. Özellikle 2021 yılındaki 11 milyon ödeneğin müteahhit tarafından kabul edilmeyerek kullanılmamasını ciddi anlamda bir kayıp olarak görüyoruz. Geçen yıl ayrılmış olan 11 milyon ödenek yapılmış olsaydı bugün kaba inşaatı bitmiş olacaktı. Ama önemli olan buraya başlamaktı, başlaması bir işin yarısının bitmesi anlamına gelir. Eğer biz oraya temel atmamış olsaydık inanın seçime kadar kazma vurma imkânımız yoktu. O yüzden müsterih olalım mutlak suretle orası tekrar ihale edilip yapılmaya başlanacak” şeklinde konuştu.

“165 Dönümlük Alan Tahsis Edildi”

Üniversiteye 165 dönümlük alanın tahsis edildiğin söyleyen Kenan Selim Argan, “Üniversite ile ilgili olarak mevcutta Ünye havaalanı 165 dönümlük bir tahsis gerçekleştirildi. Fakülte temelinin atılmasıyla beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalar Devam Ediyor”

Ünye Organize Sanayi Bölgesiyle alakalı çalışmaların hızlı gittiğini söyleyen Kenan Selim Argan, “OSB ile ilgili olarak sizlerle birlikte çalışmaları yerinde görmeyi istedik. Bir taraftan alt yapı, doğalgaz çalışmaları hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Buradaki alanın ne kadar güzel bir şekilde çalışmalarının hızlandığını bilmek bizleri de sevindiriyor” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…

Meçhul Asker Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Hatice Aşcı’dan Gazze’li Çocuklara Anlamlı Bağış…Daha önce İlçe Müftülüğümüze …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir