https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE OSB 6 BİN İŞÇİYE İŞ KAPISI AÇACAK

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Demir ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla Ünye Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaları yerinde inceledi.

“Alt Yapı Ve Doğalgaz Çalışmalarının 2-3 Ay İçerisinde Tamamlanması Bekleniyor”

Yapılan çalışmaları yerinde görerek değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “ Organize Sanayi bölgemiz ile ilgili olmazsa olmazlarımızdan olan doğalgaz çalışmalarını yerinde inceledik. Yaklaşık 4 kilometre olacak olan bu doğalgaz hattının çalışmalarına başladılar. Bu çalışmaların yaklaşık 2-3 ay içerisinde bitirilmesini öngörüyoruz” dedi.

“Müteahhit Firma Çalışmalarına Devam Ediyor”

Alt yapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte OSB alanında yatırımcılarında geldiğini söyleyen Argan, “Diğer taraftan buranın altyapısı ile ilgili Ünyeli hem şehrimiz Cevat Güven’in bu ihaleyi aldığından daha önce de bahsetmiştik. En son Mustafa Varank bakanımızla yapmış olduğumuz ziyarette bizzat kendi ağzından ‘Sonbahara doğru buranın altyapı uygulama ihalesinin bitireceğiz’ demişlerdi. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz incelemeler sonucunda müteahhit firmamızın hızlı bir şekilde Çalışmalara devam ettiğini gördük. Özellikle yağmur suyu ve kanalizasyon ile ilgili ayrı bir ekip, yollardaki dolgu sistemi ile ilgili de ayrı bir ekibin çalıştığına sahit olduk” diye konuştu.

“6 Bin İşsizimize İş Sahipliği Yapacak”

Yapılan yatırımın ve çalışmaların sonucunda OSB’nin 6 bin kişilik bir istihdam yapacağını sözlerine ekleyen Başkan Argan, “Ünye Organize Sanayi Bölgesi Ünye açısından çok büyük önem arz etmektedir. Artık bunu hayata geçirmenin hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz. 37 yıldır sadece bir söylemeden ibaret olan bir olayı başarıya ulaştırdık. 507 dönümlük alan üzerinde 35 tane parsel işverenlerimize tahsis edildi. Bunlardan bir tanesi NBS Yapı şu anda üretime başlamış durumda, diğer taraftan Uslu Fındık fabrika binasını bitirmiş durumda, RBK tekstil ve Burak Tarım inşaatların başladılar. Buranın bitmesiyle birlikte 6000 civarında işsizimize iş sahipliği yapacağız” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir