https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER’DEN AÇIKLAMALAR

BAŞKAN GÜLER’DEN AÇIKLAMALAR

“SUSUZ 272 MAHALLE SAYISINI 30’A DÜŞÜRDÜK. 240 MAHALLEYE İÇME SUYU ULAŞTIRDIK”

YOL VE İÇME SUYU ÇALIŞMALARINDA SON 5 YILDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMA 50 YILDA YAPILANDAN FAZLA”

“GÖREVE GELDİĞİMİZDE KENDİ İŞ MAKİNELARİMİZİ ALDIK. BU MAKİNELER OLMASA AYDA 20 MİLYON KİRALAMA YAPACAKTIK”

“ŞU ANDA 19 İLÇEDE 350 NOKTADA ÇALIŞMA EKİP VE ŞANTİYEMİZ VAR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, görevde oldukları 4.5 yılda yaptıkları yol ve su çalışmalarının son 50 yıllık çalışmadan fazla olduğuna dikkat çekti.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 yılı 1. Olağanüstü toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Ordu’nun en büyük sorunlarının başında coğrafyanın büyüklüğü sebebiyle yol ve su geldiğine dikkat çekti.

Son 4.5 yılda büyük ve öz verili bir çalışma ile başarılı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Güler, “5 yılda yaptığımız çalışma 50 yılda yapılandan fazladır” dedi.

Başkan Güler, “Geride kalan 50 yıllık çalışmaları göz önüne aldığımız zaman bizim 5 yıllık sürede yaptığımız çalışmaların daha fazla olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Şu an Ordu’da toplam 1900 kilometre yol çalışmasını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun haricinde içme suyu yatırımlarında da önemli bir mesafe kat ettik. Göreve geldiğimizde 272 mahallemizde içme suyu problemi yaşıyorduk. Yaptığımız planlı ve programlı çalışmalarla bu rakamı 30’a kadar düşürdük. Geriye kalan bu 30 mahallemizin içme suyu problemini de bitirdiğimizde bu sorunda ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

“KENDİ İŞ MAKİNALARIMIZ OLMASA AYDA 20 MİLYON KİRALAMA YAPACAKTIK”

Ordu tarihinde önemli yatırımlara imza atmanın mutluluğunu yaşadığının altını çizen Başkan Güler, bu yatırımları kendi ekip ve iş makineleri ile yaptıklarını vurgulayarak ilginç bir konuya dikkat çekti.

Başkan Güler, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:

“Göreve başladığımız gün öncelikle araç ve iş makinesi parkımızı genişlettik. Satın aldığımız 240 iş makinesi ve araç ile bu yatırımları hizmet almadan kendimiz yapıyoruz. Eğer dışarıdan hizmet yolu ile bu işleri yapmış olsaydık, sadece araç kiralama bedeli olarak ayda 20 milyon ödemek zorunda kalacaktık. Ama biz daha önce satın aldığımız için bu bedel belediyemizin kasasında kalmış oldu. Şu an ekiplerimiz 19 ilçede 350 noktada şehrimizin kalkınması için yoğun mesai harcıyor”

BÜYÜKŞEHRİN BÜTÇESİ 7 KAT ARTTI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin 7 kat arttırıldığının da altını çizen Başkan Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyeleri içerisinde Büyükşehir bütçesini en iyi kullanan ve yaptığı örnek çalışmalarla bunu sonuna kadar kullanan belediyemiz geçmiş yıllara oranla bütçesini 7 kat arttırdı. Yapılan çalışmalar ve planlanan projelerle şehrimize yararlı çalışmaları dün yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

2 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gerçekleştirilen toplantıda, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığından gelen 2 adet gündem maddesi görüşüldü. Yapılan oylama ile 2 gündem maddesi komisyona havale edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2023 yılı 1. Olağanüstü toplantısı, Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığının 4,5 yılda yaptığı çalışmaların meclis üyelerine sunumu ile sona erdi.

Meclis toplantısına ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ORDU’NUN FİKİRLERİNİ EN İYİ SAVUNAN İKİ LİSESİ BELLİ OLDU

ORDU’NUN FİKİRLERİNİ EN İYİ SAVUNAN İKİ LİSESİ BELLİ OLDU “MÜNAKAŞA DEĞİL MÜNAZARA” YARIŞMASINDA FİNAL 7 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir