https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN GÜLER’DEN AÇIKLAMALAR

BAŞKAN GÜLER’DEN AÇIKLAMALAR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altaş TV’de Gökhan Gül’ün sunduğu Gündem Özel programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Güler, programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu ile birlikte katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Ordu genelinde verdiği hizmetlerinin konuşulduğu programda Başkan Güler, Türkiye’nin en fazla yol ağına sahip Ordu’daki alt ve üst yapı çalışmalarını, karla mücadele ve kronik sorunları olan bazı bölgelerde yapılan özel çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“KİMSEYİ KARLA MÜCADELEDE MAĞDUR ETMEDİK”

Başkan Güler, Ordu’yu etkisi altına alan kar ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin yoğun tempoda çalıştıklarını söyleyerek karla mücadelede hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini belirtti.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Karla mücadele çalışmalarında meteorolojik uyarı alır almaz teyakkuza geçtik. Hangi iş makinasının hangi mahallede çalışacağını belirledik. İşi bilmekte budur, hangi makine ile mücadele vereceğini bilmek lazım. Karla yaşamayı bilmeliyiz. Kar yaşamımızın bir parçası. Hastalarımızı, cenazelerimizi yollarda bırakmadık. Sahaya inerek çalışanlarımıza moral verdik, onlarla sohbet ederek motive ettik. İncelemelerde bulunduk. Ekiplerimiz bu konuda çok başarılı. Kimseyi karla mücadelede mağdur etmedik. Bir haftada verdiğimiz mücadelede bir şikâyet bizlere gelmedi. Yüksek kesimlerde 2 metreyi bulan kar kalınlığımız oldu. Personellerimiz nerede ne yapacağını biliyor. Daha büyük makinalarımızı yüksek kesimlere yönlendirdik. Allah’a şükür bir sıkıntı yaşamadık.”

“ALTINORDU’NUN BÜTÇESİ KADAR PARAYI ALT YAPIDA KULLANDIK”

Altınordu Belediyesinin bütçesi kadar parayı sadece alt yapı çalışmalarına harcadıklarını belirten Başkan Güler, “Ordu hep sel bölgesiydi. Sadece Altınordu’da kapalı geçen 11 dere var. Biz 11 derenin üzerinde oturuyoruz. Nerden patlayacağı belli değildi. Bir Büyükşehir Belediyesi olarak Altınordu Belediyesinin bütçesinden daha fazla parayı biz alt yapıda kullandık. Çok önemli bir rakam bu. Modern şehircilik, çağdaş şehircilik budur. Alt yapıda kullandığımız yeni bakslarımızı Ordu’da üretiyoruz, başka bir yerden de almıyoruz” dedi.

“ZORLU COĞRAFYAYA KARŞI GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Ordu’nun coğrafi yapısından kaynaklı zor şartlar altında çalıştıklarını söyleyen Başkan Güler, her bir ferde eşit hizmet götüreceklerini ifade ederek yolların hepsine ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Güler konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Ordu’da sadece bir mahallenin içerisinde 734 km yol ağı var. Neredeyse bir ilçe kadar burası. Bir Kırşehir’in mahallesi, Nevşehir’in mahallesi gibi değil. Mahalle içinde mahalle var. İşin zorluğu bu. Başka yerde merkeze yol götürdüğünüz zaman iş bitiyor. Ama Ordu’da her yerleşim alanına yol götürmek zorundasınız. Hak geçmeyecek. Ordu’da her bir fert bizim başımızın tacı. Hepsiyle tek tek ilgileneceksiniz. Bunun için bu yolların hepsine bizim ulaşmamız lazım. İş makinalarını kiralayarak dünyanın parasını veriyorduk. Şimdi biz bu makineleri satın aldık. Ve 125 milyon lira kar ettik. Şimdi koskoca fabrika gibi tesis çıktı. Kendi elemanlarımız çalışıyor. Bu makinalarımızla gece gündüz çalışıyoruz.”

“SIKI ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE SÜLÜK GÖLÜ VE TOPLUCA’DAKİ SORUNA DUR DEDİK”

Başkan Güler, Sülük Gölü ve Topluca Mahallesi’nde kronikleşen sorunların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Sülük Gölü’ndeki su ile 4 mahallenin içme suyu ihtiyacı karşılandığını ve Topluca Mahallesi’ndeki heyelanın durdurularak birçok evin, caminin güvence altına alındığını da belirten Başkan Güler şöyle konuştu:

“Sülük Gölü’nde yaşanan sıkıntılarla birlikte çalışma başlattık. Ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaptı. Sülük Gölü’nde kocaman bir yer kazandırıldı. Şu an da Korgan’ın dört mahallesi oranın suyunu temiz su olarak kullanıyor. Bir sıkıntıdan hayır doğdu. 180 yıllık bir hikâyeyi çözümledik. Ekiplerimizin sıkı çalışması ile bu tablonun önüne geçtik. Yine Topluca’da heyelan vardı. Orada camimiz kayıyordu. Yaptığımız çalışmalarla yolu güvence altına aldık, camimizi, evlerimizi kurtardık, ulaşımı da sağladık. Ordu’da bu sıkıntılar çok var. Bunun için jeologlarla çalışma yapıyoruz. 19 ilçeye heyelan riski olmayan bölgelere yeni yerleşim yerleri yapalım diyoruz. 2. yüzyılın Ordu’sunda vatandaşlarımızın buralara yerleşmesini istiyoruz. Çünkü İstanbul’da bir Ordu var, Avrupa’da bir Ordu var. Gelişi güzel gidişata bırakmıyoruz.”

“YAPTIĞIMIZ KAVŞAKLARLA BİRLİKTE ARTIK ZAMAN KAYBI YOK”

Ordu genelinde trafiği rahatlatmak adına yapılan kavşak çalışmaları ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Yaptığımız kavşaklarla başka iller bizi örnek alıyor. Hayata geçirilen kavşaklarla trafiğin akış hızı artı. Zaman kaybı, benzin kaybı yok. Çoğu yerde kavşak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Hedefimiz şimdi Fatsa. Onun ardından diğer ilçelerimizde çalışmalar yapacağız. Hepsi rahatlayacak. Zaman kadar kıymetli bir şey yok, ilçelerimiz rahatlayacak” diye konuştu.

“İKİLİ İLİŞKİLER NETİCESİNDE ORDU’NUN ELEKTRİK ÖDENEĞİNİN 7 KAT ARTIRDIK”

“ZAMAN İÇERİSİNDE ELEKTRİK SORUNU DAHA DA AZALACAK”

Başkan Güler, büyükşehir belediyesinin görevi olmamakla birlikte ikili ilişkiler neticesinde Ordu’nun elektrik ödeneğinin 7 kat artırıldığını ifade ederek Akkuş’ta rüzgâr tribününden ve çöpten elde edilecek olan elektrik ile elektrik sorunun zaman içinde daha da azalacağı sözlerine ekledi.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elektrik büyükşehir belediyesinin görevi değil, ama ben kendimi eski bir bakan olarak sorumlu hissediyorum. Bakanımızla görüşmelerimiz neticesinde Ordu’nun ödeneğini 7 kat artırdık. Kendimiz de ayrıca OSKİ bünyesine jeneratörler aldık. Çünkü elektrik kesilince suyu da basamıyorsunuz. Bu da belediyeden kaynaklı olduğu düşünülüyor, bu nedenle jeneratörler aldık. Elektrik konusunda kökten çözüm Akkuş’ta rüzgâr tribünleri ile olacak. Zaten çöpten de elektrik elde ediyoruz. Tamamıyla bu yatırım meselesi. Bizim görevimiz olmamakla beraber ilişkilerimizle yapıyoruz. Biz çoğu ilden daha iyi durumdayız. Tabiat şartlarımız çok zor. Ama çalışmalarımızla bu sorun giderek daha da azalacak.”

“ORDU HER KONUDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ YAŞIYOR”

Program sonunda genel bir değerlendirme yapan Başkan Güler, “Ordu sadece alt yapı konusunda değil, her konuda değişim ve dönüşümü yaşıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı süresi boyunca değil, 90’lı yıllardan bu yana Ordu’ya aktif hizmet ettiğini söyleyen Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Ordu sadece alt yapı konusunda değil her konuda değişim ve dönüşümü yaşıyor. Kültürel, sosyal, turizm, ekonomi ve üretimle ilgili çalışmalar yapıyoruz. İyi bir ekibimiz var. Kendi makinalarımızı satın aldık, mal sahibi olduk, kiralama yapmıyoruz. Yollarımız inanılmaz bir şekilde yapılıyor. Özellikle karla mücadele konusunda güzel çalışmalar yaptık. Çoğu ilde sıkıntı yaşanırken, Ordu’da işini bilen, tecrübeli bir ekiple başarılı olduk. Ulaşılamayan yer sizin değildir. Ulaşamadığınız yere zenginlik götüremezsiniz. Bu da yol ile olur. Biz 2 buçuk yıldan beri değil, 90 yılından beri aktif olarak Ordu’ya hizmet ediyoruz. Şu ana kadar hiçbir sözümüz geri de kalmadı.”

Öte yandan program boyunca Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu 19 ilçede verilen kar mücadelesini, Türkiye’nin en fazla yol ağına sahip ili Ordu’nun kırsal alanında dağınık bir yerleşim düzeni olduğunu ekranda haritalar ve görseller eşliğinde anlattı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir