https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI, “SOKAK HAYVANLARINA KARŞI SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Koruma Günü’nde Ünye Belediyesi tarafından farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz mama dağıtımı yapılırken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sokak hayvanlarına karşı sorumluluğumuzu biliyoruz. Yılın her mevsimi onların barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugün de vatandaşlarımızın bilinçlenmesi amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

Ünye Belediyesi, sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarını yılın her mevsimi sürdürürken 04 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Koruma Günü’nde de farkındalık etkinliğine imza attı. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere mama dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgisiyle dikkat çeken etkinlikte kedi ve köpek mamaları dağıtıldı.

“Sokak Canlarımızın İhtiyaçlarının Karşılanmasından Sorumluyuz”

Dağıtımın ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Dünya’da bütün nimetler insanlığın hizmeti için sunulmuş durumda. Aynı zamanda da tüm canlıların yaşamından varlığından da insanlar olarak sorumluyuz. Bunlardan biri de canlarımız. Sokak hayvanlarımızın yaşamsal alanlarının oluşturulmasından alın, onların ihtiyaçlarını karşılanmasına kadar hepsinden hem yerel yönetimler olarak hem de vatandaşlar olarak hep birlikte toplum olarak sorumluyuz. Yılın 365 günü olan sorumluluğumuzu hatırlatmak adına yapılan bu etkinlikte farkındalık oluşturmak istedik. Etkinlik çerçevesinde hem sokak hayvanlarına karşı olan sorumluluğumuzu hem de onları beslemek adına vatandaşlarımızın hemşerilerimizin bilinçlenmesine vesile olmak adına bugün mama dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Doğadaki bütün canlılarla birlikte uyumlu bir şekilde yaşayarak Dünya’nın da ömrünün uzamasına vesile oluruz. Özellikle bu canların böyle çok tehlikeli korkulacak bir şey olmadığını sevgiyi karşılıklı etkileşim oluşturduğunuzda aynı alanı çok rahat paylaşabileceğimizi bu vesileyle görmüş oluruz” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI ÖMER YILDIRIM VEFAT ETTİ Aslen Hızarbaşı Kumarlı Mahallesinden merhum Yusuf Yıldırım’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir