https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI, “YENİ DÖNEM ÜNYE’MİZE HAYIRLI OLSUN”

31 Mart seçimlerinin ardından Ünye Belediye Meclisi ilk toplantını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Üyeleri gündemdeki maddeleri görüştü. İlk toplantıda komisyonlarda görev alacak meclis üyeleri belirlendi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Seçim sürecinin ardından Ünye’mize hizmet etmek için vatandaşlarımızın teveccühü ile göreve seçildik. Yeni dönemin Ünye’mize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ünye Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında toplanan üyeler gündemdeki maddeleri görüştü.

“Ünye’mizin Önemli Bir Gönül Adamını Kaybettik”

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı toplantı öncesi yaptığı konuşmada bugün hayatını kaybeden Öğretim Görevlisi Ahmet Birben’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başkan Tavlı, “Tabi bugün ilk Meclis toplantımızın daha keyifli, daha mutlu, daha heyecanlı geçmesini temenni ederdim ancak çok sevdim dava insanı, gönül insanı Ahmet Birben abimizi bugün kaybetmenin hüznü içindeyiz. Hakikaten herkesin dostu olan abisi olan elinden geldiğince de herkesin yardımına koşan çok kıymetli bir abimizdi. Vefatından dolayı kendisine rahmet diliyorum. Kıymetli eşine ve çocuklarına sabır diliyorum” dedi.

“Yeni Dönemde Ünye’mize Güzel Hizmetler Yapacağız”

Yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Tavlı “2024 gibi seçimlerini kazasız belasız bir şekilde tamamlayarak hemşehrilerimizin teveccühü ve takdiri çerçevesinde oluşan meclisle birlikte inşallah şehrimize hep birlikte bir önceki dönemdeki anlayışla birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde hizmet edeceğiz. Ünye‘nin meselelerini geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde Meclis ile birlikte şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışarak sorunların çözümü noktasında irademizi yine ortaya koyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve kıymetli Milletvekillerimizin destekleriyle adaylık sürecimde ve sonrasında hemşehrilerimizin bizlere olan teveccühü ile beraber yeniden Ünye’miz için görev yapmaya devam ediyoruz.  Burada geçmiş dönemde yapılan işlerimizde de başta Sayın Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanımızla beraber bu memlekete gereken hizmetlerin daha iyi bir şekilde kazandırılması için Türkiye’nin yeni yüzyılını hizmetlerinden Ordu’nun da Ünye‘nin de nasiplenmesi için el birliği ile çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Şimdiden yapacağımız çalışmaların memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. 2019’dan 2024’e gelinen süreçte hiçbir işe bulaşmadan bu memlekete hizmet ettiysek 2029 yılına kadar burada hep birlikte Allah bu hizmetleri aynı anlayış ve aynı zihniyet çerçevesinde yürütmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Komisyon Üyeleri Belirlendi

Toplantıda komisyonlarda yer alacak meclis üyeleri belirlendi. Buna göre; gizli oylama ile yapılan Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Mustafa Şener, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine Abdulkadir Demir seçildi. Yılmaz Turan, Ercan Yıldırım ve Mehmet Arslan Encümen Üyesi olarak seçildi. Divan Kâtipliği asil üyeliğine Neşe Akgül Tiyaloğlu, İsa Türk, yedek üyeliğine Hüseyin Kalkan, Merve Nur Tokaç seçildi.

İmar Komisyon Üyeliğine Yeliz Ürer Araz, Kadir Öksüz ve Servet Zeren, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliğine Mustafa Fidan, Mustafa Kemal Okuyan ve Feyzi Güler, Tarife Komisyon Üyeliğine Hüseyin Altun, Dursun Odabaşı ve İbrahim Veyisoğlu, İçkili Yerler Belirleme Komisyon Üyeliğine Hasan Çarkacı, Hüseyin Kalkan ve Mehmet Türedi, Belediye Başkanının daimi üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliğine asil üye Abdulkadir Demir, yedek üye Adnan Sobi seçildi.

Seçimlerin ardından diğer gündem maddeleri görüşüldü.

657 Sayılı Devlet Memurları kapsamında görev yapmakta olanlara ödenmek üzere Sosyal Denge Sözleşmesi yapılması ve yapılacak Sosyal Denge Sözleşmesine imzalamak üzere Belediye Başkanına yeki verilmesi, Başkan Ödeneğinin 3/2 sini geçmemek üzere Belediye Başkanı tarafından Meclis üyesi içinden atanacak olan Başkan Yardımcısına ödenecek maaş tutarının belirlenmesi, Ünye Belediye Başkanlığı 2023 Mali Yılı Faaliyet raporunun görüşülmesi, ÜNBEL DANIŞMANLIK TAAHHÜT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.’nin  özel veya kamu bankalarından 20.000.000,00 (yirmimilyon) TL.’ye kadar nakit ve/veya gayri nakit kredi kullanması, kullanılacak kredi ile ilgili ÜNBEL DANIŞMANLIK TAAHHÜT İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.’ne ÜNYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’nın kefil olması talebi. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ve Ünye Belediyesi İle Sınırlı Sorumlu ÜNKA Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi arasında iş birliği protokolü yapılması ve bu konuya ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi görüşülerek meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

2023 Mali Yılı Denetim Raporu

Toplantıda ayrıca Meclis üyelerine Denetim Komisyonunca karara bağlanan 2023 mali yılı denetim raporu da okundu. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı şeffaf yönetim anlayışı içerisinde geçen 5 yılın müfettiş raporlarında da ifade edildiğini belirterek, “ Geçmiş dönemi daha önce meclis üyesi arkadaşımızın da şahit olduğu ve burada beyan ettiği üzere Sayıştay denetçileri olan müfettişler tarafından şeffaf bir şekilde geçirdik. Ocak ayı öncesinde yapılan denetimde müfettişlerimizin incelemeleri neticesinde zerre kadar şaibeye bulaşılmadan bir liranın hesabının dahi çok iyi yapılarak hizmete dönüştürülmesi konusunda başarılı bir çalışma sergilendiğini raporladılar. Bundan ziyadesiyle mutluyuz. Bu anlayışla yeni bir döneme başlamış olduk” dedi.

Belediye Meclisince yapılacak olan Meclis Toplantısı tarihi ile Meclis tatil ayının belirlenmesi maddesi de görüşülürken her ayın ilk Salı günü aynı saatte toplanılması ve meclisin tatil arası vermemesi oy birliğiyle kabul edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI ÖMER YILDIRIM VEFAT ETTİ Aslen Hızarbaşı Kumarlı Mahallesinden merhum Yusuf Yıldırım’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir