https://www.unyegundemhaber.com/

BAŞKAN TAVLI’DAN TOPLU AÇILIŞA DAVET

Göreve geldiği günden bu yana Ünye’de önemli projeleri hayata geçiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, görev süresi içerisinde başlayan ve tamamlanan projelerin toplu açılış törenine tüm vatandaşları davet etti. Başkan Tavlı TBMM Başkanı Ünyeli Hemşehrimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılacağı toplu açılışın Cuma günü saat 17.00’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Göreve geldiği günden itibaren önce mali disiplin ile Ünye Belediyesi’ni önemli borç yükünden kurtaran Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı gelişen ve büyüyen kentte önemli projeleri hayata geçirdi. Alt yapıdan ulaşıma, eğitimden spora, sosyal alanlara kadar bölgenin yıldızı olan Ünye’de tesisler birer birer hizmete açıldı. Başkan Tavlı son olarak gençlere yönelik çalışmalarda amatör spor tesisleri, semt sahaları, sosyal belediyecilik alanında Aşevi ve Yöresel Ürün Üretim Atölyesi, çocukların eğitimlerine katkı sunacak olan Çocuk Trafik Eğim Pisti, Sosyal alanlar ve aktivite alanları olarak Yaşam Park, Tekkiraz Meydanı gibi önemli projeleri tamamlayarak hayata geçirdi.

Hayat geçirilen projelerin toplu açılışları 21 Temmuz Cuma günü saat 17.00’da Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Açılış, TBMM Başkanı, Hemşehrimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un teşrifleriyle yapılacak.

Açılışa tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“21 Temmuz Cuma günü Ünye İlçemizde çok güzel bir mutluluğu birlikte yaşayacağız. TBMM Başkanı Hemşehrimiz Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da Meclis Başkanlığı sonrası ilimize ilk ziyareti olacak. Bu ziyaret kapsamında Ünye İlçemizde tamamladığımız projelerimizin toplu açılışları gerçekleşecek. Kendisinin de projelerimizin yapımında ve hayata geçmesinde ciddi katkı ve destekleri olmuştur. Bu nedenle toplu açılış törenimizde kıymetli hemşehrilerimizi de yanımızda görmek mutluluğumuza mutluluk katacaktır. “

“UZUN ÖMÜRLÜ YOLLARLA AFETLERİ AZ HASARLA ATLATTIK”

“Bölgemiz ciddi bir afeti daha yaşadı. Ordu ilimizin birçok ilçesi ciddi zarar görürken Ünye ilçemizde ise bazı kırsal mahallelerimizin dışında ciddi bir kaybımız olmadı. Göreve geldiğimizde ekipman ve araçlarıyla birlikte kurduğumuz Konkasör Şantiyesi ve Beton Santrali ile uzun ömürlü yollar yaparak bu tür afetleri az hasarla atlattık. Beton yol çalışması yaptığımız bölgelerimizde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Ama beton yol yapamadığımız, malzemeli bakım çalışması yaptığımız bölgelerde sıkıntıların olduğunu gördük. Rabbim böyle afetler bir daha göstermesin.”

YÖRESEL ÜRÜNLER ÜRETİM MERKEZİ VE AŞEVİ

“Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi projemizi hayata geçirdik. Bu proje ile ilçemiz önemli bir kazanım elde etti. Çünkü deprem felaketinden sonra özellikle bu tür yerlerin kıymetinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Olası bir afette anında müdahale edebilecek bir mekâna ilçemiz kavuşmuş oldu. Günlük 15 bin kişinin yemek ihtiyacını karşılayacak kapasitede olan bu mekânımız aynı zamanda yıl boyunca hizmet verecek alt yapıya ve donanıma sahip. Aşevimiz ayrıca 6 bin kişilik yemeğin 6 saat boyunca sıcak kalacağı ve taşınabileceği bir donanıma sahip. Bu tesisimiz yalnızca olası afetlerde hizmet vermeyecek yıl boyunca vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’mizde de yöresel ürünlerin üretimi yapılarak ilçemizde yetişen ürünlerin tanınması ve kullanılmasına katkı sunacak.”

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

“Çağın en büyük sorunlarından biri de trafik sorunu. Trafik bilincinin çocuk yaşta oluşması için 5 bin metrekare alan üzerin kurulan trafik eğitim pistimiz konsept olarak bölgemizde de tek olma özelliğine sahip.”

SEMT SAHALARI VE AMATÖR SPOR TESİSİ

“Gençliğimizi önemsiyoruz. Çünkü gençliğimiz geleceğimiz. Eski imar yapıları içinde semt sahaları, spor sahaları gibi çocuklarımızın etkinlik alanları kısıtlı. Bunları şehrin dışına yaptığımız zaman ise hem ekonomik hem de zaman anlamında çocuklarımız sıkıntı yaşıyordu. Biz de ulaşım sorununu ücretsiz servis imkânı sağlayarak çözdük. Ancak semt sahalarının mahallelerde oluşması adına çalışmalar yürüttük. Mahallelerde semt sahaları kurduk. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte bu güne kadar 10 semt sahasını hizmete sunduk. Ayrıca Cevizdere’de gençlerimizin spor öncesi ve sonrası ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla spor tesisi kurduk. Bu tesis ayrıca amatör spor kulüplerinde yer alan çocuklarımızın da ihtiyacını karşılıyor. Bunun yanı sıra amatör maçlar için ilçemize gelen hakemlerimize de hakem odası yaparak onların da dinlenebileceği bir alan oluşturduk”

“ŞEHRİMİZ KENT MEYDANLARINA KAVUŞTU”

İlçemizde beldeden mahalleye dönüşen Tekkiraz Mahallemizde ve merkez mahallelerimizden olan Burunucu Mahallemizde Kent Meydanı oluşturduk. Bu alanlar sağlıklı bir şekilde hizmet vermiyordu. Görsel kirliliği ile Ünye’mize yakışmayan meydanları yeniledik. Ayrıca Erenyurt Mahallemizde çalışmalar devam ediyor. Pelitliyatak, Yenikent ve Fatih Mahallelerinde meydan çalışmalarımız devam ediyor. Toplu açılış töreninde Burunucu Mahallesi ve Tekkiraz Mahallesi’ne kazandırdığımız meydanların açılışını yapacağız.”

YAŞAM PARK VE YAŞAM ALANLARI

“Şehrimizin nüfusu kalabalık mahallelerinde yaşam alanları oluşturmak adına çıktığımız yolda Atatürk Mahallemize iki adet yaşam alanını hizmete sunduk. 4 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz Yaşam Park ve Gültepe parkını da hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca ilçe genelinde mevcut parklarımızı belirli periyotlarda yenilerken bugüne kadar 15’in üzerinde yeni çocuk parkı kurduk.”

BATIPARK, YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE KADINCA YAŞAM MERKEZİ

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı tamamlanan projelerin yanı sıra çalışmaları devam eden projeler hakkında da bilgi verdi. İlçenin batısına kurulan Batı Park projesinin yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Başkan Tavlı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kadınca Yaşam Merkezi’nde de çalışmaların eş zamanlı devam ettiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Cuma günü yapılacak açılışa tüm vatandaşları davet ederek, “İlçemize kazandırdığımız bu hizmetlerin toplu açılışında siz değerli hemşehrilerimizi de aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Açılış için Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 14.00’dan itibaren ücretsiz araç kaldırılacağı da ifade edildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 22.04.2024- 28.04.2024 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir