https://www.unyegundemhaber.com/

BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kurban bayramı öncesinde de gıda satış, toplu tüketim ve gıda üretimi yapan işyerlerinde resmi kontrollerine aralıksız devam ediyor.

Kurban Bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması önem arz etmekte. Bu kapsamda kurban vecibesini yerine getiren vatandaşların, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısı ile halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin, et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt/onay kapsamındaki gıda işletmelerinde yaptırılması gerekmekte.

Unutulmamalıdır ki etkili bir denetim sistemi tüketicilerin de denetimlere katkı sağlamaları ile mümkün. Vatandaşların gıdalarla ilgili her türlü ihbar, şikâyet, soru ve sorunlarına Alo 174 Gıda Hattı ve 0 (501) 174 0 174 No’lu ihbar hatları ile hizmet verilmekte.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir