https://www.unyegundemhaber.com/

Bayramda Şeker Tüketimine Dikkat

Coşkun, bayramda beslenmeye dikkat çekti.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uz.Dr. Ali Coşkun, Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlara beslenme konusunda çeşitli uyarılarda bulundu.

Coşkun, Ramazan ayı boyunca kazanılan sağlığın, bayramda yapılacak yanlış beslenme davranışlarıyla kaybedilmemesi için porsiyon kontrolüyle sağlıklı ve dengeli beslenmenin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uz.Dr. Ali Coşkun açıklamasında;

“Ramazan ayının sonuna geldi. Sırada hepimizin beklediği ve özlediği ramazan bayramı var. Müslüman aleminin ve türk milletinin en önemli özelliği ramazan bayramında gelen misafirlere tatlılar, şekerler sunmaktır. Bu çok güzel bir gelenek ama sağlıklı insanlar için. Özellikle alzheimer, şeker, kolesterol, hipertansiyon ve kemik zayıflığı olan hastaların şeker tüketiminde minimum seviyelerde olmaları gerekir. Eğer tercih edeceklerse de sütlü tatlılarda küçük porsiyonda tüketmeleri önerilir.

Ramazan boyunca midelerimiz 12-16 saat boyunca aç kaldı ve vücudumuz 30 gün boyunca kendini toksinlerden temizledi. Şimdi eski düzenimize geçiyoruz. Eğer devamlı, sık sık ve çok porsiyonlarda yemek yersek vücudumuzda hazımsızlıklar olabilir. Bunu engellemek için tedbirli olarak öğünlerimizi ve porsiyonlarımızı artırmak gerekir. Ramazan ayında uzun süre boş kalan mideyi eski düzene geri getirmek için aniden yüklenmeyelim. Herkese hayırlı bayramlar.” Dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir