https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR 20 YILLIK SORUNA NEŞTER ATTI

BÜYÜKŞEHİR 20 YILLIK SORUNA NEŞTER ATTI

BÜYÜKŞEHİR 20 YILLIK HEYELAN SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZDÜ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 20 yıl önce heyelan bölgesi olarak ilan edilen Altınordu ilçesi Topluca Mahallesi’ndeki soruna neşter atıyor. 13 mahalleye ulaşım sağlayan güzergahtaki yer altı suları drenajı, kazı, taş dolgu ve sanat yapısı çalışmaları tamamlandı. 

Geçmişi uzun yıllara dayanan ve aralıklarla meydana gelen heyelanlar sonucunda, 30 dönüm fındık bahçesinin zarar gördüğü, 8 binanın yıkıldığı, 9 binada ise risk oluşturan Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi’ndeki heyelan sorununu kökten çözüyor. Yıllarca bölgeyi tehdit eden heyelanlara neşter vurmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla başlattığı çalışmalarda sona yaklaştı.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, yapılan çalışmalarla birlikte hem Topluca Mahallesi’nin hem de 13 mahallenin rahat bir nefes alacağını söyledi.

13 MAHALLE RAHAT BİR NEFES ALACAK

Başkan Güler, “13 mahallenin ulaşım sağladığı grup yolunu da içinde barındıran Topluca Mahallesi heyelan bölgesinde gerçekleştirdiğimiz yer altı suları drenajı, 10 bin metreküp kazı ve 12 bin metreküp taş dolgu çalışmasıyla birlikte, yıllarca kanayan bir yarayı kökten çözüyoruz. Ayrıca yol üzerinde bulunan sağlık ocağı ve caminin alt kısmında da istinat duvarları inşa ederek, heyelana maruz kalan binaların emniyetini sağlamış olduk.” dedi.

Bölgedeki çalışmalarda yüzde 95’lik kısmı geride bıraktıklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmaların tamamlamasıyla birlikte bölgede bulunan heyelanların önlenerek vatandaşlara güvenli bir ulaşım sağlanacağını sözlerine ekledi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir