https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYI ÇAKIR ORDU’DA GÜNDEM OLDU

31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti Ordu’da aday adayları başvurularını bitirirken, 90 kişilik aday adaylığı başvurusunda dikkatleri ise tek isim çekti. 

Yerel seçimlere sayılı aylar kala, siyasi partilerde ki aday adaylığı başvuruları da kamuoyunun takibi altında. Ak Parti aday adaylarının başvurularını seçim takvimine göre 22 Kasım’da bitirirken, Ordu’da 19 ilçede toplamda 90 kişi Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuru yaptı. Ordu’da büyük ilçeler ve Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı için kamuoyunda adı geçen bazı siyasi isimler adaylık için başvuru bile yapmazken, listelerde ise tek isim dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR’E TEK ADAY ENGELLİ BAŞKAN

Özellikle son günlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin üst düzey siyasilerinden adaylık hamlesi beklenirken, kamuoyunda adı geçen siyasi isimler adaylık başvurusunda bulunmadı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığına ise sadece bir başvuru yer aldı. Beyazay Engelliler Derneği Ordu Şube Başkanı Cihan Çakır, Ordu Büyükşehir Belediyesi için aday adaylığı başvurusu yapan tek isim oldu.

Cihan Çakır, Ordu Büyükşehir Belediyesi için başvuru yapan tek aday olma özelliğinin yanı sıra 90 kişilik aday adaylığı listesinde de tek engelli aday olarak da dikkat çekti. Adeta engelli bireylerin de sesi olan Cihan Çakır, bir anda Ordu kamuoyunun da gündemine oturan ve sosyal medya ve internet arama motorlarında son bir günde en çok araştırılan isim oldu.Yerel basında da yer alan aday adayı Ordu’da gündemin ilk sırasında  kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sahilde yer alan büyük ilçeler başta olmak üzere, Ordu Büyükşehir Belediyesi için de adı geçen siyasiler başvuru dahi yapmazken, öte yandan başvuru yapanların yanı sıra mevcut belediye başkanları ve ilçe başkanları da doğal aday…

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 22.04.2024- 28.04.2024 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir