https://www.unyegundemhaber.com/

BÜYÜKŞEHİR KARARLI

BÜYÜKŞEHİR KARARLI

AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

AFET RİSKLERİNE KARŞI DİRENÇLİ TOPLUM OLUŞTURMAK AMACIYLA AVRUPA KOMİSYONUNUN DESTEKLEDİĞİ PROJENİN ORTAĞI ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in uzun zamandır dile getirdiği “afetlere dirençli bir şehir oluşturacağız” sözleriyle başlayan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu konuda kararlı olan ve uluslararası iş birliği projelerine de ortaklık yapan Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nun Horizon Europe çerçeve programı kapsamında desteklediği “Çoklu Tehlike ve Afet Risklerine Karşı Dirençli Toplum Bağlamında Ortak Anlayış ve Farkındalık Geliştirilmesi (C2IMPRESS)” projesi kapsamında önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROJE ORTAĞI

İklim değişikliği ve diğer faktörlerin tetiklediği artan çoklu tehlike ve risk durumlarına karşı toplum farkındalığını arttırmak ve yenilikçi teknolojilerle desteklemek amacıyla başlatılan “Çoklu Tehlike ve Afet Risklerine Karşı Dirençli Toplum Bağlamında Ortak Anlayış ve Farkındalık Geliştirilmesi” projesi faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye, Fransa, Portekiz, Yunanistan, İspanya, Avustralya ve İngiltere olmak üzere 7 farklı ülkeden 16 ortaklı bir konsorsiyum tarafından yürütülen projenin Türkiye koordinatörlüğünü Ordu Büyükşehir Belediyesi, Sampaş Holding ve İstanbul Üniversitesi üstleniyor.

PİLOT BÖLGE ORDU’DA ÇALIŞMALAR YAPILDI

C2IMPRESS projesi kapsamında iklim değişikliğinin tetiklediği afetlere karşı geliştirilen yenilikçi çözümlerin uygulanması için 4 farklı pilot alanlar belirlendi. Projenin pilot bölgelerinden bir tanesi olan Ordu; toprak kayması, sel ve taşkın risklerine odaklanılırken proje faaliyetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde “Çoklu Tehlike ve Afet Risklerine Karşı Dirençli Toplum” için atölye çalışması yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Kültür ve Afet İşleri Dairesi Başkanlıklarının ortak yürüttüğü atölye çalışmasına Ordu Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplam 25 temsilci katıldı.

DAHA İYİ BİR AFET YÖNETİMİ İÇİN FİKİRLER PAYLAŞILDI

Atölyede, Ordu kenti ile ilişkili iklim risklerinin, bunların neden olduğu çok boyutlu etkilerin ve etkilenen gruplar belirlendi. Ayrıca, daha iyi bir afet yönetimi için paydaşların beklentileri anlaşıldı ve afet risk yönetimi konusunda çok paydaşlı iş birliği için ilk fikirler oluşturuldu. Atölye çalışması sonucunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarından oluşan (PPCP) Ortak Çalışma Grubu oluşturuldu. Bu grup, proje süresince ortak anlayış ve farkındalığın geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek.

BAŞKAN VEKİLİ TEZCAN: “ŞEHRİMİZDEKİ ÇOKLU TEHLİKE VE AFET RİSKLERİNE KARŞI FARKINDALIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan’da atölye çalışmalarına katıldı. Ordu’nun iklim değişikliklerine karşı hassas bir bölgede yer aldığına vurgu yapan ve atölye çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Vekili Tezcan, “Ordu, iklim değişikliğinin etkilerine karşı oldukça hassas bir bölge. İlimiz çeşitli afetlere açık bir bölge. Sel en başta, arkasından toprak kaymaları, heyelanlar derin tehlikeler oluşturmaktadır. Arazimizin yapısı buna müsait. Yanlış yerleşim yerleri buna davetiye hazırlamaktadır. Bunun için gerekli tedbirleri alarak, yaptırım gücü olan karar almak ve uygulamak lazım. Bu proje kapsamında şehrimizdeki çoklu tehlike ve afet risklerine karşı farkındalığı artırmayı ve yenilikçi teknolojilerle desteklemeyi hedefliyoruz. Bu atölye çalışması, projenin önemli bir adımı oldu. Paydaşlarımızın katkılarıyla, kentimizde daha dirençli bir toplum oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir