https://www.unyegundemhaber.com/

Çaybaşı Belediyesinde Grev Oylaması Kararı Çıktı

Çaybaşı İlçemizde yaşayan çok kıymetli halkımız,

Değerli basın mensupları,

Bildiğiniz üzere Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş: de çalışan işçilerimizin toplu iş sözleşme görüşmelerinde işveren ile bir anlaşma sağlanamamış,  işçilerimiz Anayasanın ve Yasaların vermiş olduğu hakkı kullanarak 09 Ocak 2023 günü GREV OYLAMASI kararı almışlardır.

Tek amacı insanca yaşamak için hak ettiği ücreti talep eden işçilerimiz adına bu süreci yürüten Belediye –İş Sendikamız, Ülkemizde, Ordu İl ve İlçelerinde olduğu gibi dürüst, ilkeli, emeğin, emekcinin, evrensel değerleri ve yaşadığı toplumun değerlerini, haklarını bilen, yaptığı işi kırmadan dökmeden yapan, hiç kimsenin, hiç bir legal ve illagal kuruluşun güdümünde olmayan, doğruya doğru diyen, haksızlığı yapan kim olursa olsun karşı gelen, bu gücüde sadece Anayasamızın ve Yasalarımızın vermiş olduğu yetki ile yapan, toplu iş sözleşmelerini öncelikle masada bitirmeyi hedefleyen bir sendikadır.

Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş: de çalışan işçilerimiz için de insanca çalışmak ve insanca yaşamak için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ettik.

Ne yazık ki Sendikamızın tüm iyi niyetli çabalarına rağmen bir sonuç alamamıştır.

Biz emekçiler geçim derdindeyiz. Her zaman ve her yerde söylediğimiz gibi hizmet ettiğimiz Çaybaşı Halkını ve işimizi severek yapıyoruz. Biliyoruz ki işimizi helali ile yapıp, emeğimizin karşılığı ile ailemizin hayatını idame ettiriyoruz. Helal rızık Alın terimizle çalışıyoruz.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı en çok biz emeği ile geçinen insanların omuzlarında. Bizler şu anda bırakın yoksulluk sınırını, bırakın asgari ücreti, açlık sınırının da altında bir maaş almaktayız. Bu ücretler Ülkemizde hiçbir insana reva görülmemektedir.

Ancak bizler Çaybaşı Belediyesi çalışanlarına neden bu ücretler teklif ediliyor anlamış değiliz.

Değerli Basın Mensupları,

Bizim tek isteğimiz alın terimizin karşılığını istiyoruz.

Bir kez daha Çaybaşı Belediyemizin sayın yöneticilerine sesleniyorum.

Bu süreci GREV olmadan masada bitmesi için ısrarlı çağrıma kulak verin, İnsanların haklarını veriniz. Çaybaşı halkının ve dolayısı ile Kamunun vermiş olduğu yetkiyi işçilerin üzerinde bir baskı aracı, kudret göstereceğiniz bir araç olarak kullanmayınız.

Gelin bu mağduriyeti el birliği ile çözelim.

Saygılarımla, 07.01.2023

         

           Kadir ALTUN

     Belediye-İş Sendikası

                Ordu Şube Başkanlığı

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir