https://www.unyegundemhaber.com/

CEVİZDERE’DE GELENEKSEL ATLI SPOR GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

Ünye 22. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Atlı spor gösterileri nefes kesti.

Ünye 22. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Atlı spor gösterileri nefes kesti.

Ünye 22. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliği ile düzenlenen Atlı gösteriler Cevizdere’deki Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Atlı spor gösterileri, düşman olan taraflardan birer kişinin çıkarak birbiri ile çarpışması anlamına gelen mübareze ile başladı. Kılıç ve kalkan kullanılarak gerçekleşen mübarezeyi seyirciler adeta nefeslerini tutarak izledi.

Ardından at üzerinde selamlama geçişi ile başlayan atlı gösteriler at üstünde hedefe ok atma, at üstünde kabak direğine ok atma, atlı güreş, atlı akrobasi, bayrak açma, at üstünde kılıç,  mızrak ve gürbüz ile karpuz kesme,  mızrakla yerden hedef alma gösterileri ile devam etti.

Gösteriler atlı bayrak geçişi ile sona ererken program sonunda Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Üzeyir Bekiroğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Türk kültürünün en özel değerlerinden ata sporlarını gelecek nesillere tanıtmak amacıyla yapılan Atlı spor gösterilerinde coşkulu görüntüler gözlerden kaçmadı.

Program Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum amirleri, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanı Üzeyir Bekiroğlu STK başkan ve temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir