https://www.unyegundemhaber.com/

CHP DANIŞMA KURULU ÜNYE’DE TOPLANDI

CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Ünye’de Gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Danışma Kurulu toplantısında  Divan başkanlığına Yusuf Furtun, Başkan Yardımcılığı’ma Emin Yılmaz, Yazman Üyeliklere Ayfer Yeşilova Soytürk ve Köksal Atay seçildi. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Ünye Alyans Düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya CHP Ordu Milletvekili  Mustafa Adıgüzel, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Ordu İl Başkanı  Atila Şahin, CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral ve CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı ve partililer katıldı.

Danışma Kurulu toplantısında konuşan CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral şu açıklamalara yer verdi;

“Sandığımıza Sahip Çıkmalıyız”

“Partimizle önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalara devam ediyoruz. Seçime ışık tutacak bu toplantımız seçim aşamasında bize yol gösterecektir. Eksiklerimizi bize bildirip düşüncelerinizle fikir alışverişinde bulunursanız toplantımız daha verimli geçecektir.  Geçen yıldan  bu zamana kadar geldiğimiz dönemde sandık görevlileri ile ilgili gerekli çalışmalarımızı başlattık. Bu dönemde özellikle sandık ataması yaparken şuna dikkat ettik, parti üyesi olmayanlara sandık görevi vermeyeceğiz. Değerli üyelerimizin sandık başında olmalarını istiyorum. Sandık güvenliği konusunda geçmişte kazandığımız seçimleri kaybettik. Sandığımıza sahip çıkmamız gerekiyor.  Gerek seçim güvenliği konusunda, gerek seçim sürecinde atacağımız adımları tasarladık. Sandık çevresindeki çalışmalarla ilgili ekiplerimizi de oluşturduk. Çalışmalarla ilgili eksiklerimiz mevcut arkadaşlarımıza gerekli eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz. İnternet sistemimiz de bu eğitimi görebilecek bir uygulamamız var. 2017 sonrası geldiğimiz aşama şuan ki günlerimizi özetler niteliktedir. Önümüzde gerçekleşecek olan seçim bizim için bu tek adam otoritesini devirip demokrasi günlerimize dönmek için tek seçenektir. Titizlikle iktidar yolunda adımlarımızı atıp başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Geliyor Gelmekte Olan. ”

“Rejimi Değiştirmek İçin Önümüzde Çok İyi Bir Atmosfer Var”

Bu rejimi de değiştirmek için önümüzde çok iyi bir atmosfer var. İlk defa Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin dışındaki 6’lı masa daha önce başkanlık sistemi isteyen beş siyasi parti lideri de Cumhuriyet Halk Partisi ile ayı görüşleri, aynı doğrultuda düşünmeye başladı. Bu Türkiye demokrasisi için çok ciddi bir aşamadı. Bundan önce başkanlığı, Türkiye’deki karar alma mekanizmasını çabuklaştırarak ülkeyi kalkındıracağına inanan zihniyetin burada yenilgisi ile karşı karşıyayız.

“Temennimiz Cumhuriyet Halk Partili Bir Cumhurbaşkanı Adayının Tespit Edilmesidir”

Başkan Maral, sözlerini, “Biz örgütler olarak tüm Türkiye çapında bir seferberlik ile bu seçimi almak zorundayız. İnanıyoruz ki 6’lı masanın önümüzdeki seçimlerde göstereceği adayın Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı o0lacağına hepimiz inanıyoruz. Bunu da önümüzdeki dönemde bizim doğrultumuzda, yani Cumhuriyet Halk Partili bir cumhurbaşkanını hak ettiğimizi düşünüyoruz. Temennimiz on yıldır her türlü eziyete göğüs geren bu camianın hak ettiği Cumhuriyet Halk Partili bir cumhurbaşkanı adayının tespit edilmesidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bunu en fazla hak eden siyasetçi olduğunu hepimiz biliyoruz” diyerek sonlandırdı.

Toplantıda açıklamada bulunan CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin ise;

“Ülkemize Nefes Aldıracağız”

“İktidarın bugün ki durumunu kısaca özetlemek istiyorum. Bugün salonda bulunan herkes fakirlik seviyesindedir. İktidarın uyguladığı ekonomik politikalar nedeniyle asgari ücretin altında yaşamaya mahkum olmuş milyonlarca insan var. İstediğimiz evi, arabayı alamıyoruz. İnsanlar istediklerini almak için yemeden içmeden çalışmak zorundadır.

“Ekonomi Dibe Vurmuştur”

Bugün geldiğimiz noktada artık alım gücünün neredeyse sıfıra yaklaştığını hepimiz çok iyi görüyoruz. Her Eylül ayında markete gidip çeşitli ürünleri alıp bir rakam karşılaştırması yapıyordum. İktidarın son 4 yılda ürünlere yaptığı zam %100 artışlara varan bir seviyede. Yaklaşık 4 yıl önce 150 liraya aldığım ürünleri artık 1000 TL’yi geçen bir rakamla almak durumunda kalıyoruz.  Ekonomi dibe vurmuştur. Açıklanan enflasyon rakamları gerçek rakamların çok çok gerisindedir. Artık bu rakamlar esprilere konu oluyor. Halkımızın hiç kullanmadığı ürünleri sepete atarak enflasyonu belirlemeye çalışıyor.

“Dış Politikada Sınıfta Kaldık”

İktidarımız dış politika da neler yaptı? Bütün yakın komşularımızla barışçıl bir havada ilişkilerimiz devam ederken,  Yunanistan’a adaları verdiler ses çıkarmadılar, bizim toprağımız olan Süleyman Şah türbesini ülkeye getirerek topraklarımızı terk ettiler. Esad kardeşinden, Esad düşmanına dönüştürdüler. Suriye savaşının içine girerek  büyük bir hata yaptılar.  Rusya’nın uçağını düşürdüler, özür niyetinde s-400’lere milyonlarca para vererek zarara girmemizi sağladılar. Şimdi biz kimle iyi geçiniyoruz?  Herkesle kavgalıyız.

“Yargıya Güven Kalmadı”

Adalet üzerine yapılan bir anket verisinde adalete güvenin sarsıldığı açıkça görülüyor.  Bugün Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımıza yargıya ve adalete  güveniyor musunuz diye sordular,  sorulan 10 bin kişiden %67’si hayır cevabını verdi. Sadece %17’lik kısım  evet cevabında bulundu. Açıkça yargıya güven olmadığını halkımız belirtiyor.

“Çözümler Cumhuriyet Halk Partisinde”

Bütün bu sorunlar nasıl çözümlenebilir diye bir soru sormamız gerekiyor. Sorunların tamamını çözmek sadece Cumhuriyet Halk Partisinin kadroları ile mümkündür. Önümüzdeki seçimlerde uzun süredir bu yana millet ittifakını bir araya getiren 6’lı masada  iktidara geleceğiz. Ülkemize nefes aldıracağız. Geliyor Gelmekte Olan” ifadelerini kullandı.

CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısında Yeni Üyelere  Parti Rozetleri takılırken, toplantının geri kalanı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Hakkında: SEMANUR ODABAŞI BEŞİKCİOĞLU

EDİTÖR

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir