https://www.unyegundemhaber.com/

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI AYŞE ATAY’DAN KADINLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Ünye Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Binası’nda gerçekleştirilen açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi Ünye Belediye Başkan Adayı Cumhur Öztürk, Ünye İlçe Başkanı İsa Maral ve partililer katıldı.

Düzenlenen basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, kadınlara kırmızı karanfil dağıttı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye Kadın Kolları Başkanı Ayşe Atay tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu;

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü diye adlandırılan gün, bir kutlama günü değil anma günüdür. Hak arama mücadelesinde, yanarak hayatlarını kaybeden 129 kadın işçinin ve mağdur edilen, öldürülen tüm kadınlarımızı anma günüdür.

Bu gün yani 8 Mart, ülkemizde prosedür gereği sadece bir gün kutlama adı altında yapılıyor. Oysaki biz kadınlar ne zaman erkeklerle, toplumsal hayatın içinde yarı yarıya,  eşit haklara sahip olduğumuz ve kotalara sığdırılmadığımızda bu günü kutlama günü olarak kutlarız.

Toplumsal hayat derken, siyasette, yerel yönetimlerde, yargıda, kamuda, eğitimde, kısacası hayatın her alanının yarısı kadın olduğunda, kadınları tamamlayıcı bir unsur olarak değil, bütün olarak gördükleri zaman kadınlarımız mücadelelerini başarmış olurlar.

Bir de hiç adı geçmeyen kadınlar var. Ev kadınları, sigortasız temizliğe giden kadınlar, tarım işçisi kadınlar. Bu kadınlar öğretilmiş hayatları yaşayarak ömürlerini sonlandırırlar.

Bizim ülkemizde AKP iktidarında kadınların nasıl değersizleştirildiğini canlı örnekleriyle gördük. Yoksulluğa itilip kendilerine verilecek koli gibi yardımlara muhtaç edilerek onur ve gururları unutturulmuştur. Gerçek haklarını yardım adı altında bile alamayan kadınlarımız vardır. Haklarımızı almak bir yana, kadınlarımız canlarını bile koruyamıyorlar.

2023 yılında 315 kadın öldürüldü, 248 kadın şüpheli olarak ölü bulundu 2008 yılından bu yıla kadar cinayetlerin azaldığı tek yıl 2011 yılıdır.

Fakat İstanbul sözleşmesi tartışmaya başlananınca kadın cinayetleri tekrar artmıştır.

Bizler İstanbul Sözleşmesi yaşatır diye avaz avaz bağırdıkça, iktidar bu sözleşmeyi fesh ederek kadınların yaşam haklarını elinden almıştır.

Haklı mücadelemize devam edip, başaracağız.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BAŞKAN GÜLER’DEN 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN GÜLER’DEN 19 MAYIS MESAJI Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Mayıs …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir