https://www.unyegundemhaber.com/

DİLEK GÜRSOY KALP HASTANESİ KURUYOR

Almanya’da yılın doktoru seçilen Ordulu Dr. Dilek Gürsoy, Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olarak tarihe geçti. Gürsoy, kendi hastanesini kurma hayalini anlattı.
Ordulu Dr. Dilek Gürsoy, Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olarak büyük bir başarıya imza attı. Gürsoy, NTV’den Melike Şahin’e verdiği röportajda, yapay kalp nakli çalışmalarını ve gelecek hedeflerini paylaştı.

1976 yılında Almanya’nın Neuss kentinde, Ordu Aybastılı bir işçi ailesinin kızı olarak doğan Gürsoy, son teknoloji yapay kalp nakli üzerinde uzmanlaşmış bir kalp ve yapay kalp cerrahıdır. Almanya’da yılın doktoru seçilen ve Forbes dergisinin kapağında yer alan Gürsoy, 47 yaşında olmasına rağmen kalp cerrahisinde Avrupa’da önemli bir isim haline geldi.

Gürsoy, NTV’de yayınlanan röportajda, yapay kalp nakli konusunda Türkiye’den de teklifler aldığını ancak kendisinin Almanya’da doğup büyüdüğünü ve işçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, “Sadece bir işçi olarak değil, kendi mekanlarımızın sahipleri olmak istiyoruz. Almanya’da yurtdışında iş insanlarımız var, hepimiz alkışlıyoruz. Ama artık Almanya’da akademisyen bir kitle var, çok iyi yerlere geldik. Kendi hastanemi kurup, kendi şartlar altında hastayı tedavi ve öğrencilerimi yetiştirmek istiyorum” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir