https://www.unyegundemhaber.com/

Dönemin son meclis toplantısı yapıldı

Ünye Belediyesi’nde 5 yıllık dönemin son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın katılamadığı Mart ayı olağan meclis toplantısı, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güler başkanlığında toplandı.

Toplantı başlamadan önce Saadet Partisi Ünye Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş, 5 yıllık dönemin son toplantısı olmasından dolayı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın toplantıya katılmamasına tepki göstererek toplantı salonundan ayrıldı.

Toplantıya başkanlık eden Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güler konuşmasında; “zaman su gibi akıp geçti. 5 yıllık dönemimiz içerisinde hiç aksatmadan her ayın başında meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Burada Ünyemiz için hayırlı kararlar aldık. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen toplantıda 5 gündem ve 1 gündem dışı madde görüşüldü.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı tesislerde verilen hizmet ve diğer ücret bedellerinin güncellenmesine ilişkin alınan tarife komisyon kararının görüşülmesi talebi. (İşletme Ve İştirakler Müdürlüğü) (Fiyat artışı yapılmadığı ifade edilerek oy birliği ile kabul edildi)

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü uhdesindeki atık getirme merkezine kurulan 60 tonluk kantar için 2024 yılında uygulanacak kantar tartım ücretine ilişkin alınan Tarife Komisyon Kararının görüşülmesi talebi. (Mali Hizmetler Müdürlüğü) (Küçük Araçlar İçin 50 TL, Büyük Araçlar İçin 70 TL Araç Başına Olarak Oy Birliği İle Kabul Edildi)

“Türkiye Çevre Ajansı Tarafından Yapılacak Mali ve Teknik Destek İle İş Birliğine İlişkin Yönetmelik” kapsamında 26.01.2023 tarihli ve 308 sayılı Makam Olur’u ile mali ve teknik destek sağlanması uygun bulunan projemize ilişkin protokol süresinin sona ermesi nedeniyle bu sürelerin uzatılması hususunda ek protokol yapılması ihtiyacı doğmuştur. Bu çerçevede hazırlanan taslak protokolün imzalanması ve dayanağı protokol çerçevesinde iş ve işlemlerin yürütülmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi (Plan Ve Proje Müdürlüğü) (Batıpark Projesi İçin 2 Milyon Liralık Hibe Kredi Talebi Nedeniyle Belediye Başkanına Yetki Verilmesi Oy Birliği İle Kabul Edildi)

İlçemizde serbest çalışan mimari proje tasarımında yer alan mimar ve mühendislerin 23/02/2024 tarih ve 3062 sayılı dilekçelerinde yer alan huşulara ilişkin, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan notlarında değişiklik/ilave yapılması talebi (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü) (İmar ve Şehircilik Komisyonuna Havalesi Oy Birliği İle Kabul Edildi)

İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet göstermekte olan ekmek fırınlarının aynı ay içerisinde 15 günde bir tatil yapılması talebi (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü) (Plan ve Bütçe Komisyonuna Havalesi Oy Birliği İle Kabul Edildi)

Gündem dışı olarak ise “Ünye Belediyesine ait reklam billboardlarının 1 adedinin kiralama bedelinin günlük 1.000 (Bin) Lira olarak belirlenmesi talebi” oylanarak gündeme alındı. (Oy Birliği İle Kabul Edildi)

Düzenlenen 5 yıllık dönemin son meclis toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir