https://www.unyegundemhaber.com/

DR.COŞKUN, DENİZE GİRERKEN DİKKAT DEDİ

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun son günlerde çocuklarda sık rastlanan ishal ve kusma belirtileri hakkında açıklama yaptı.

Yağmur yağdıktan sonra en az 3-5 gün denize girilmemesi gerektiğine vurgu yapan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun temizliğinden emin olmadığımız havuzların da enfeksiyon bulaştırdığını söylerdi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun açıklamasında “Bugünlerde sıklıkla çocuklarda görülen ishal ve kusma belirtileri birçok enfeksiyona bağlı olabilir. Özellikle yağmur sularının kırsal kesimlerden getirdiği kanalizasyon atıklarının denizlere ulaşmasıyla, 2-3 gün içerisinde denize gidilirse bu enfeksiyon mikrobu çocuklara bulaşabilir. Bu da çocuklarda ishal, kusma, karın ağrısı, ateş ve ciltte döküntüler gibi reaksiyonlar yapabilir. Bunun için Denize girerken mutlaka denizin yağmur sularından sonra temizlendiğinden emin olarak en az 3-5 gün sonra girmekte büyük fayda var.

Ayrıca iyi kontrol edilmemiş havuzlarda mikrop bulaşabilir. Bu da yine aynı belirtilere yol açabilir. Bir de bu aylarda gördüğümüz özellikle ishal ve kusma etkeni olan rota virüslerdir Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklarda rota virüsüne bağlı dışkıdan insanlara geçebilen ve bulaşmış ellerden kapı kollarından insanlara bulaşabilir. Bu tür hastalıklardan korunmak için öncelikle el hijyenimize çok dikkat etmeliyiz. Yağmur yağdıktan hemen sonra denize ve temizliğinden emin olmadığımız havuzlara girmemeliyiz. Bununla birlikte tatlı ve şekerli gıdalar yaz aylarında çabuk mikrop barındırabilirler, bu konuda da titizlik gösterelim. Şekerli gıdaların mutlaka buzdolabında muhafaza edelim.”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

GENÇLİK MERKEZLERİNDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

GSB Ordu Gençlik Merkezleri tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ve Merkezimde Ramazan etkinlikleri kapsamında Ordu Gençlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir