https://www.unyegundemhaber.com/

TMO Fındık Alımına Başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) Ordu’da yeni sezon fındık alımına bugün itibariyle başlandı.

TMO’nun fındık alımına başlaması nedeniyle Altınordu ilçemizin Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan TMO fındık alım merkezini ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, TMO’nun fındık alım çalışmalarını yerinde inceledi ve fındık alım sezonunun üreticilerimize hayırlı olması dileğinde bulundu.  

Ordu’da TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi üzerinden randevu alan ilk üreticiler Perşembe İlçesinden Kemal Yıldırım ile Altınordu Terzili Mahallesinden Fahri Özvatan adlı üreticiler oldu.

Üreticiler tarafından TMO’ya getirilen fındıklar rutubet oranı, sağlam iç fındık oranı, çürük bozuk iç fındık oranı, yabancı madde oranı ile çatlak, kırık ve kabuklu fındık içinde bulunan iç fındık oranının belirlenen yüzdelik değerlerine bakıldı.

Vali Sonel, fındık alımında yapılan işlemlerle ilgili tüm detayları yakından takip ederek, Toprak Mahsulleri Ofisi Ordu Şube Müdürü Mehmet Güney’den bilgi aldı.

Yapılan analizler sonucu fındıkları 53 randıman gelen fiyatı ise 55,12 TL olan Kemal Yıldırım ile Fahri Özvatan adlı üreticileri tebrik eden Vali Tuncay Sonel, hayırlı ve bereketli olsun dileğinde bulundu.

Ordu’da fındığın olmazsa olmazlardan olduğunu belirten Vali Sonel, “Fındık zamanı işi ne olursa olsun Türkiye’nin çeşitli illerinden hatta yurt dışından gelen Ordulu hemşehrilerimiz tarafından fındık bahçelerinde büyük bir keyifle fındıklar toplanıyor. Bu yıl Ordu’da 240 bin ton fındık rekoltesi bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisimiz de bugün itibariyle fındık alımlarına başladı. Öncelikle sezonun çitçimize, Ordu’muza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ”Birkaç hafta öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Ordu ziyaretinde fındık fiyatını açıklaması, çiftçimiz arasında memnuniyetle karşılanmıştı. Şu an TMO düzenli bir şekilde fındık alıyor ve analizler yapılıyor. Biz hayırlı uğurlu, bereketli olsun diyoruz. Fındık üretiminde ülkemiz dünyada birinci durumda. Ordu’muz ise ülkemizde ilk sırada yer alıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibimizin, ilgi birimlerimizin emekleriyle 3 Bin civarında örnek bahçe oluşturulmuştu. Dekarda 200 -250 kg‘a kadar verim aldığımız bahçeler oldu. Pandemi sürecini yaşamış olmamızın da etkisi oldu. Çünkü, çiftçilerimiz bahçeleriyle meşgul oldular, temizliğini ve bakımını yaptılar buda rekolteye yansıdı. Biz emeği geçenlere teşekkür ediyor, çiftçilerimize de hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BAŞKAN TAVLI’YA ÇINARLIK VE KALEDERE’DEN GÜÇLÜ DESTEK!

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Çınarlık Mahallesi’nde vatandaşlarla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir