https://www.unyegundemhaber.com/

EKMEK SATIŞI YAPAN İŞYERLERİNİN 5 YILLIK HİJYEN BELGE SÜRELERİ DOLDU

Ünye Gıda Maddeleri Odası Başkanı Harun Güdek yaptığı açıklama ile Ünye’de ekmek satışı yapan işyerlerine seslendi.

Ünye Gıda Maddeleri Odasından Ekmek Satışında Bulunan İşyerlerine Hijyen Eğitimi Düzenlenecek

17.12.2011 Tarih ve 28145 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren GIDA HİJYENİ yönetmeliğinin 21. maddesi ve 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren TÜRK GIDA KODEKSİ Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliğinin iki numaralı ekinin 10 uncu maddesi gereği;
ekmek üretiminde dağıtımında ve satışında çalışanların yanında iş yerinde ( Bakkal-büfe,kantin,lokantav.b yerlerde) ekmeğin satışa sunulduğu yerlerdeki personellerin en az 1 günlük Gıda Hijyeni konularında eğitim ve akabinde yapılacak sınav sonunda belgelerini alma mecburiyeti getirilmiştir.
Durumun ciddiyetine binaen İl/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve odamızca ortaklaşa GIDA HİJYENİ konulu eğitim semineri düzenlenecektir.
Hijyen eğitimi ve belgesini almamış iş yerlerinde ( Bakkal, Büfe e Fırın vb) Ekmek satışına, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 15.Maddesi gereği İl/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarafından müsaade edilmeyecektir.
Üyelerimizin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmaması için 27.01.2023 tarihine kadar odamıza şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI

ÜNYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1’İ AĞIR 5 KİŞİ YARALANDI Ünye Gölevi Mahallesi Devlet Sahil Yolu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir