EMEKLİ ÖĞRETMENİN SERGİSİ ÇOK BEĞENİLDİ

EMEKLİ ÖĞRETMENİN SERGİSİ ÇOK BEĞENİLDİ

Ünye’de yaşayan emekli öğretmen Selami Ak, yıllar önce başladığı rölyef ustalığını pekiştirerek sergiye dönüştürdü.
Yıllardır öğretmenlik mesleği sonrası emekli olduktan sonra kendisini sanata veren Selami Ak, Ünye Belediyesi Festivalleri kapsamında kendi yaptığı çalışmaların sergisini açtı. Onlarca çeşit rölyef eserlerini vatandaşlarla paylaşarak hayallerini paylaşan Ak, sanatın her dalının insan ruhunda bir başka etki yarattığını söyleyerek herkesin mutlaka sanatsal çalışmalarla ilgilenmesini istedi.
“Herkes soruyor”
Öğretmenlik hayatının yayında mesleki sanat tecrübesini merak edenlere anlattığını söyleyen Selami Ak, “Sergimize herkes geliyor. Merak edenler oluyor veya almak isteyenler oluyor. Ama hepsinden öte bu çalışmalarımın bir sanatla buluşarak vatandaşlarımın görmesini istemekti. Zaten sanat anlamında yapılan her çalışmanın mutlaka bir etkisi vardır. Bende bununla birlikte bu çalışmalarımı yapmaya başladım” dedi.
“Çok dikkat gerektiren bir sanat”
Yapılan rölyef çalışmaların dikkat gerektiğini söyleyen Ak, “Bu çalışmaya başladığımız andan itibaren çok dikkat gerektiriyor. Mesela akşam başladığımda sessiz bir ortamda sabaha kadar devam edebiliyorum. Çünkü ufak bir parçanın yerine konulması ve resmin tamamlanması çok önemlidir. Bende bunu evimde bir odamın köşesinde yapıyorum. Sonuçta hem emekle birleşen bir sanat hem de dikkatli olunması gereken bir sanattır” diye konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Ünye-Fatsa Karayolunda Kamyon Tıra Çarptı

Altınordu İlçesi’nde Ünye-Fatsa karayolu cezaevi sapağında kereste yüklü bir kamyon, seyir halindeki tıra çarptı. Ünye-Fatsa …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir