https://www.unyegundemhaber.com/

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIN!

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIN!

GELİŞİGÜZEL YAKILAN FINDIK KAPSÜLLERİ VE BAHÇELERDE YAKILAN ANIZ ATEŞLER BÜYÜK ÇAPLI YANGINLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Fındık sezonunun yüksek rakımlı ilçelerde devam ettiği Ordu’da, kapsüllerin gelişigüzel yakılmasına bağlı olarak yangınlar artış gösterdi.  Vatandaşları uyaran Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, hem patoza çekildikten sonra yol kenarına atılan fındık kapsülünün hem de bahçelerde temizlik amacıyla yakılan anız ateşlerin, rüzgârın etkisiyle büyüyebildiğine bu nedenle gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

UYARILARI DİKKATE ALMAK ÖNEM ARZ EDİYOR

Kırsal mahallelerde patoza çekildikten sonra yol kenarına atılarak yakılan fındık kapsülünün rüzgâr vb. etkenler sonucu büyük çaplı yangınlara sebep olabildiğine dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılan uyarıların takip edilerek dikkate alınması ve bu noktada gerekli önlemlerin alınmasının hassasiyet içerdiğini belirtti.

Yapılan açıklamada; bahçelerde temizlik amaçlı yakılan ateşin rüzgârın da etkisiyle gelişerek orman yangınlarına dönüşebildiği,  orman yangınları neticesinde de bitki örtüsünde geri dönülemez tahribatlar oluştuğu gibi canlıların ölümüyle sonuçlanan birçok durumla da karşılaşılabildiği, vatandaşlar kontrollü yakmak için çaba gösterse de küçük bir rüzgârda kontrolden çıkan anız yangınlarının insanların canı ve malını tehdit edebildiğine, bu nedenle ateş yakan herkesin sorumlu davranması gerektiği ve  az da olsa rüzgârın olduğu havalarda bahçe temizliğinden kaçınması gerektiği belirtildi.

ESKİYEN ELEKTRİK TESİSATINI YENİLEYİN

Öte yandan ev yangınlarına karşı da uyarıda bulunan ekipler, ev yangınlarının kaynağını genellikle eskimiş ve deforme olmuş elektrik tesisatları oluşturduğunu ifade etti. Bu nedenle elektrik tesisatlarının yenilenmesi ve bakımlarının yaptırılmasının elektrik kaynaklı olan yangınların önüne geçmekte önem arz ettiğini kaydeden ekipler, ayrıca bazı vatandaşların hayvanları ısıtma amacıyla ahırlara ısıtıcılar yerleştirdiğini bunun da yangınlara davetiye çıkardığını belirtti.  Yine temizlenmeyen bacaların, ev yangınlarında başı çeken faktörlerden birisi olduğu bu nedenle vatandaşların düzenli olarak bacalarını temizletmesi ve tehlikenin önüne geçmesi gerektiğini kaydedildi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE ENGELSİZ YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLDİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Ünye’de bir dizi etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir