https://www.unyegundemhaber.com/

HAYAT BOYU ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” bugün başladı.

1-7 Haziran tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan etkinliklerin açılışı bugün Ünye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisi, defile, spor gösterileri ve müzik şöleni ile başlayan etkinlikler, hafta boyunca çeşitli faaliyetler ile devam edecek.

El sanatları, ahşap oymacılığı, seramik, ebru, keçe, sıfır atık geri dönüşüm, Erzincan çelik kalem bakır işlemeciliği, minyatür, Türk Halk Müziği konserleri gibi birçok konularda gerçekleştirilecek olan sergi, konser ve etkinlikler bir hafta boyunca Ünyelileri sanata doyuracak.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan etkinlikte yaptığı konuşmada;
“Toplamda 1026 tane kurs açtık. Bu kurslarda 16 Bin 763 kişi eğitime katıldı. Bunların 9.534’ü sertifika aldı. KPSS puanı Mustafa Rakım Anadolu Lisesi’nde, destekleme ve yetiştirme kursumuz ise Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam ediyor.
Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi olarak her yıl kurslarımızı çeşitlendiriyoruz. Burada sergilenen ürünler el emeği göz nuru alın teri ürünlerdir. Bütün halkımızı kurslarımıza davet ediyoruz. Hayat Boyu Öğrenme haftası etkinliklerimiz 7 Haziran tarihine kadar devam edecek. ” dedi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise şöyle konuştu;
“Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla bireysel toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla düzenlenmektedir. Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerini gerçekleştiren Halk Eğitim merkezlerimiz zaman ve zemine bağlı kalmaksızın öğreten ve öğrenen bir anlayışın adıdır. Farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliğini ve sosyal kültürel gelişimlerini sağlamak, bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak öncelikli amacıdır. Halk eğitim merkezimiz hayata açılan bir penceredir. Her yıl on binlerce kursiyere eğitim veren halk eğitim merkezimiz ile hedefimiz daha fazla kurs çeşidi ile daha fazla kursiyer yetiştirmektir. ” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=BEzHEy9hU4k

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN DOSTLUĞU ÜNYE’DE TAÇLANDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Gürcistan Parlamentosu üyeleriyle Ünye’de buluştu. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’nin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir