https://www.unyegundemhaber.com/

İNGİLTERE’DE ‘OMİCRON’ KISITLAMALARINA ONAY GELDİ

İngiltere’de Avam Kamarası’nda milletvekillerinin oylamasına sunulan ve daha fazla iç mekanda zorunlu maske kullanımını içeren Covid-19 kısıtlamaları kabul edildi.

İngiltere‘de alt meclis olan Avam Kamarası’nda milletvekilleri, ülkede yayılan Omicron mutasyonu ve artan Covid-19 vakaları nedeniyle kısaca “B Planı” diye anılan daha sıkı önlemlere geçiş konusundaki yasal düzenlemeler için oy kullandı. Yerel saatle 18.30’da başlayan oturumda milletvekilleri, ülkede zorunlu maske kuralının daha fazla iç mekanı kapsaması, Covid-19 aşı pasaportlarının büyük mekanlar için uygulamaya konulması, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına aşıların zorunlu olması ve Omicron vakaları ile temasta bulunan kişilerin günlük testler yaparak karantina uygulamaması konularında oy kullandı. Açıklanan oylama sonuçlarına göre yeni önlemler arasında belirlenen daha fazla iç mekanda zorunlu maske kullanımına ilişkin karar, 41’e karşı 441 oyla onaylandı. Sonuç ile birlikte ilerleyen günlerde hükümetin maske kullanma zorunluluğu olan mekanları açıklaması bekleniyor.

Karara göre restoranlar, barlar ve spor salonları haricinde çoğu halka açık iç mekanlarda maske takmanın zorunlu hale gelmesi bekleniyor.

HÜRRİYET

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

TÜİK İL OLACAK 24 İLÇEYİ AÇIKLADI !

TÜİK tarafından beklenen rapor açıklandı. TÜİK verilerine göre il olmaya aday görülen 24 ilçe belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir