https://www.unyegundemhaber.com/

KENAN SELİM ARGAN’DAN ANKARA ZİYARETİ DEĞERLENDİRMESİ

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte Ankara ziyareti dönüşü değerlendirmelerde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi, Akkuş-Niksar Yolu, Kültür Merkezi gibi birçok önemli konuları Ankara’da ele aldıklarını ifade eden Başkan Argan, yapılan çalışmalarla alakalı herhangi bir sorunun olmadığını ve Ünye’de bulunan çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi

2018 yılında Ünye Kültür Merkezi’nin temel atma çalışması, 2021 yılında OSB’nin ilk temeli atılması, Akkuş-Niksar yolu gibi önemli çalışmaları ele alan Başkan Argan, “Ankara ziyaretlerimizle ilgili olarak en ufak bir olumsuzluk durumu söz konusu değildir. Ünye’mizin geleceği konusunda bir takım aksaklıklar olabilir ancak yapılan çalışmaların hiç birisinden geri adım atılmayacağını söylemek istiyorum” dedi.

İnşaatta ve Ruhsat Aşamasında Olan Fabrikalar Var

Ünye Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son durumu açıklayan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “İlk ziyaret noktamız organize sanayi bölgemizle ilgili olmak kaydıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Organize Sanayi Bölgesi’nden sorumlu olan Genel Müdürümüz Fatih Turan Bey’e oldu. 2021 yılı içerisinde Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı ihalesi gerçekleştirilmişti. Altyapı çalışmaları bir müddet devam etti ve yaklaşık 4,5 km olan yol ağının 2 km’sinden fazlası tamamlandı. Ardından onların tabiriyle zeminin bir kısmında çürük olması nedeniyle yeniden proje hazırlanması teklifiyle karşılaştık. Bu konuyla ilgili müteahhit firma rapor çalışmaları yürüttü. Müteahhit firmanın şantiyesini açık tutmak kaydıyla orada hazır bulundu ve durdurulan bir şey yoktu. Orada çalışmalar devam etti ve şuanda inşaatta ruhsat aşamasında olan ve yapımı devam edecek olan fabrikalar vardır” dedi.

Proje Aynen Uygulanacak

Başkan Argan sözlerine, “Müteahhidimizin öne sürmüş olduğu konu ile alakalı Bakanlığımızın teknik heyeti ile bir araya geldik. Görüşmelerimiz ve müteahhidimizin sunmuş olduğu raporla mevcutta onaylanmış olan projemizin destekler nitelikte olduğu anlaşılmış oldu. Bakanlık, mevcutta hazırlamış olduğu şartname ile projenin aynen uygulanma noktasında arkadaşlarımız mutabık oldular. İnşallah aynı hızlılıkta ve kararlılıkta önümüzdeki günlerde çalışmalarımıza devam ettireceğiz. 2022’nin Kasım ayına kadar bir süreç var ve bu süre içerisinde müteahhidimizin altyapı ile ilgili konuları tamamlamasını bekliyoruz. Bakanlık ve Devlet açısından hiçbir sorun yoktur” diyerek devam etti.

Kültür Merkezi 2022 Yılı Sonuna Kadar Tamamlanacak

Kültür Merkezi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve 2022 yılsonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Argan, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan ile Ünye Kültür Merkezi konusu hakkında görüşme yaptık. Kültür Merkezimizin inşaatı devam etmektedir. 2021 yılı içerisinde 11 Milyon ödeneğin çok az kısmı harcandı. Bir ay öncesinde drenaj çalışmalarının tamamlandı ve çevre dolgu işlemleri yapıldı. Kirli su tahliyeleri ile ilgili olarak OSKİ ile görüştük ve tahliye çalışmaları tamamlandı. Bundan sonraki süreçte 2022 yılının sonuna kadar Ünye Kültür Merkezinin bitirilmesi ile ilgili çalışmayı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz ifadesi görüşmemizde yer aldı. Müteahhit arkadaşımız çalışmalarını devam ettirecek ve herhangi bir sorun olmadan kültür merkezimiz tamamlanacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sadece bir fiyat artışı beklentisinden kaynaklı olarak orada bir duraklama yaşandı. Ekonomik sebeplerden ve maliyet artışından kaynaklı olarak bir bekleme süreci yaşandı” diye konuştu.

“Akkuş-Niksar Yolu İhalesi Yıl İçerisinde Gerçekleştirilecektir”

Akkuş-Niksar yolu hakkında gündeme gelen bin lira ödenek verildi haberlerine bu miktarın sadece iz ödenek olduğunu söyleyen Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Ünye Akkuş-Niksar yolu ile ilgili bir gelişme yaşandı. Bu yol Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçesi ayrılmak üzere yatırım planına alındığını daha öncesinde belirtmiştik ve yatırım programında ilan edilecek dedik. Bugün bakıldığında yatırım programında burası ilan edildi ve bir takım çevrelerce buraya sadece bin lira ödenek olduğu söyleniyor. Bu sadece iz ödenektir yani yatırım planına alınması için konulması gereken bir bedeldir. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde ihale yapılacak ve ihale sonucunda net rakam ortaya çıkacaktır. 2022 yılı içerisinde burası ihale edilecektir ve yapımına da hızlı bir şekilde başlanacaktır. Bizim amacımız Ünye’ye hizmet etmektir ve İnşallah yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini hızlı bir şekilde alırız” diyerek sözlerini tamamladı.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir