https://www.unyegundemhaber.com/

KEŞ MAHALLESİNDE HEYELAN SONRASI EVLER BOŞALTILDI

Ünye’nin Keş Mahallesi Çoloğlu mevkisinde meydana gelen heyelan sonrası olay inceleme yapan AFAD ekipleri 1 ev için yıkım kararı verirken, 2 ev ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

Ünye’nin Keş Mahallesi Çoloğlu mevkisinde iki hafta önce meydana gelen heyelanda 3 ev hasar gördü. Heyelan sonrası evleri hasar gören ailelerden Hicabi Balcı ve Yaşar Balcı, evlerini boşaltarak yakınlarının yanlarında kalmaya başladı.

Öte yandan heyelan sonucu evlerin bahçelerinde 50 santim ila 1,5 metre arasında yarık ve uçuklar meydana geldi. Yaklaşık 50 dönümlük fındık bahçesinde yer yer 1,5 metreyi bulan uçuk ve yarıklar meydana geldi.

Heyelanın yaşandığı Keş Mahallesi Çoloğlu mevkisine gelen AFAD Ordu İl Müdürlüğü ekipleri heyelandan zarar görev ve çevrede bulunan evler ile ev ve fındık bahçelerinde incelemede bulundu.

İncelemenin ardından AFAD ekipleri heyelandan dolayı hasar alan Hicabi Balcı’ya ait ev için yıkım kararı verirken,  heyelanda hasar alan Ramazan Balcı ve Yaşar Balcı’ya ait evler ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

AFAD’ın yaptığı incelemede evi için yıkım kararı çıktığını ifade eden Hicabi Balcı (65), Ünye KENT Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre yakınlarının evinde kalacağını ve AFAD’ın incelemelerini sürdüreceğini söyledi.

Hicabi Balcı yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 2 hafta önce burada heyelan meydana geldi. Biz büyüklerimizden hiç böyle bir uçuk veya heyelan olduğunu duymamıştık. Evim 2 kat ve duvarlarda, tuğlalarda çatlaklar meydana geldi. Konuyla ilgili AFAD’a dilekçe vermiştik, ekipler gelerek yaptıkları incelemede evim ile ilgili yıkım kararı aldı. Yine akrabalarım olan Yaşar Balcı ile Ramazan Balcı’nın evlerine ise tedbir amaçlı boşaltma kararı verdi. AFAD yine gelip incelemelerini sürdürecek. Bende şuanda yakınlarımın yanında kalıyorum.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI ÖMER YILDIRIM VEFAT ETTİ Aslen Hızarbaşı Kumarlı Mahallesinden merhum Yusuf Yıldırım’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir