https://www.unyegundemhaber.com/

KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

28 Mart ile 3 Nisan arasında gerçekleştirilen ve bu yıl 58. düzenlenen Kütüphane Haftası,Ünye İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Teması “Kütüphanede Hayat Var” olarak belirlenen 58. Kütüphane Haftası münasebetiyle düzenlenen programda, kütüphaneden en çok yararlanan okuyuculara ödüller verildi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz’ün katılım sağladığı programda, Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu kütüphane ve kitapların önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılı 58. Kütüphane Haftasının teması “Kütüphanede Hayat Var” olarak belirlenmiştir. Bu Tema Bizim için çok büyük anlamlar içermektedir.

Hayat bizim için yaşadığımız değerler manzumesidir. Yaşadığımız hayata verdiğimiz değer miktarınca, hayatımızın kalitesi de artmaktadır. Kütüphane afişlerimizde kullandığımız bir sloganımız vardır: Okumak gelişmektir, değişmektir, değiştirmektir, özgürlüktür ve hayatı anlamlı yaşamaktır.

Elektronik bir aletin tamiri, enerjisi bitince yeniden şarj etmek, sistem sorunu varsa formatlamak veya fabrika ayarlarına geri döndürmek mümkündür. Hatta kaliteli hizmet almakta yine sorun yaşarsak yeniden bir cihaz almak mümkündür. Lakin bu saydıklarımızı insan üzerinde uygulamamız mümkün değildir.

O zaman sıkılan, bunalan, hasta olan, ihanetle kalbi daralan, bir başka deyişle sıkıntılarla baş etmeye çalışan insanimizin sıkıntılarım nasıl gidereceğiz. Onu tekrar nasıl güçlü ve mutlu bir birey haline getireceğiz. İşte kütüphane ve onun sosyal, kültürel ve eğitici hizmetleri, programları ile mümkün olacaktır.

Allah cc insanı yarattı ve yeryüzüne gönderdi. Haz. Peygambere Kur’anın ilk emri olan “Seni Yaratan Rabbinin Adi ile Oku” emri ile Kur’anı Rehber edinen herkes için Kendini yenileme, kurma, inşa etme, medeniyet geliştirme, insan olma, tüm dünyaya adalet ve eşitlik getirme ve diğer değerleri yeryüzünde hakim kılma rehberini gösterdi. Oku!. Bu nedenle okumak bizim için farzdır, ibadettir. Okumak boş zamanları değerlendirmek için değil kendimize olan değer katma mücadelesinde planlı zaman dilimlerinde yapılması zorunlu faaliyetlerdir.

Önceleri masal, hikaye gelişi güzel kitaplar okurken yavaş yavaş kendimizin ihtiyaçları, seçtiğimiz hayat felsefesi, kültürel birikimimiz doğrultusunda yeni okuma kitaplar listesi hazırlamaktayız. Seçtiğimiz kitaplar bizim eksik gördüğümüz veya bilmemiz gerekliliğine inandığımız konuları kapsar. Okuduğumuz kitaplar aynı zamanda hayata bakışımızı, bilgi ve kültürel seviyemizi sosyal hayatta bulunduğumuz rol modeli belirler.

Okuduğumuz kitaplardan bir takım değerler, dersler çıkarabilirsek, içimizde üzerinde yaşadığımız vatan ve sosyal dokuya yön veren kahramanlardan birini oluşturabilirsek hayatımızda resetleme, formatlama her gün yeniden yapılıyor demektir. Bunaldığımız, bıktım, bittim dediğimiz bir anda okuduğumuz özel bir cümle, pragraf, şiir mısrası, biyografik bir kişilik, felsefi bir dokunuş, bizden ışık alan, pozitif enerji alan sakıntılı birinin bir tebessümü, teşekkürü bizi yeniden formatlayacak beynimizde çöp dağları, kalbimizde sıkışmalar, beynimizde oluşan patlıyorum kaygılan dağılıp gidecek. Yine hayata mutlu, umutlu ve neşe ile gülücük dağıtmaya devam edeceğiz.

Okudukça bilinçleneceğiz, bilinçlendikçe olmazsa olmazlarımız, hayır deme kabiliyetimiz, evet deme bilincimiz artacaktır. Bu bilinç bize daha mutlu ve kaliteli hayat yaşamanın kapılarını açacaktır. Bizim Psikoloğa, uyuşturucu, alkol, kumar, elektronik bağımlılık gibi bizi esir alan, sosyal hayatımızı ve kaliteli hayat sürmemizi engelleyen bağımlılıklara ihtiyacımız olmayacaktır. O zaman özgür, güçlü, pozitif enerji yayan birey olacağız.” Dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kütüphaneden en çok yararlanan okuyuculara ödüller verildi. Merve Aldemir, yetişkin kategorisinde 100 kitap okuyarak birinci oldu. Lise kategorisinde Goncagül Sekmen, 56 kitap okuyarak ödüle layık görüldü. Ortaokul kategorisinde Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Tuana Ekiz, 384 kitap okuyarak ödül aldı. İlkokul kategorisinde Merkez İlkokulu 2/D sınıfı öğrencisi Azra Su Baş, 175 kitap okuyarak birinci oldu. Anaokulu kategorisinde ise Yağız Metin Ak, 79 kitap okuyarak birinci oldu.

Kütüphaneden en çok yararlanan okuyuculara Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ödüllerini verdi. Program, programa katılanlara verilen ikramlar ile sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir