https://www.unyegundemhaber.com/

ÜNYE’DE ‘’SAVAŞ,GÖÇ VE KADIN’’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Ünye Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara yönelik “Savaş, Göç ve Kadın” konulu seminer düzenledi.

Ünye Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminere Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin katıldı.

Yaklaşık 750 kişilik olan konferans salonunun hınca hınç dolduğu seminer, Ünyeli kadınlardan ve kadın din görevlilerinden büyük ilgi gördü.

Müftü Okuş: Tüm varlıkların yaşama sebebi “ana”…

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşan Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş, “Her kadın bir annedir, anne adayıdır. Peygamber Efendimizin, Allah ve Resulünün tarif ettiği her kadında müminlerin cennet vesilesidir. O sebeple Peygamberimiz “Cennet anaların ayağı altındadır” buyurarak bize en büyük müjdeyi vermiştir. Müminler için en büyük müjde Allah’ın rızasını kazanmaktır. İkinci müjde ise anne-babanın rızasını kazanmaktır. O sebeple dünyadaki tüm varlıkların sebebi anadır” dedi.

Ana olmanın faziletine vurgu yapan Müftü Okuş, şöyle devam etti,

Anneler cennet vesilemiz olsun

“Ana olmak ne kadar büyük meziyet, ne kadar büyük bir fazilet… Ne kadar büyük bir iyilik rehberi… O sebeple diyoruz ki, ey anneler cennet vesilemiz olun. Cennete kavuşmamıza vesile olun. Allah’ın ve Resulünün tarif ettiği hanım efendiler olun. Rabbim bu şekilde olmayı nasip eylesin

Bugün hakikaten kadın olmak, ana olmak o kadar zor

Şu anda Filistin’i, Gazze’yi düşünün. Yeni doğmuş, 1 yaşında, 2 yaşında, 5 yaşında çocukları olan anneleri düşünün. Yollara düşmüş, yollarda göç halinde olan kadınları düşünün. Ne kadar büyük bir zorluk… Ne kadar büyük bir acı değil mi? Onların çektiği o acı, o fedakarlık hakikaten cenneti de nasıl hak ettiklerini tam olarak tarif ediyor. Onun için biz bütün bunları görerek bir anlamda Allah’ın ve Resulünün tarif ettiği hanım efendi olmak için, anne olmak için gayret etmek lazım. Doğu Türkistan’daki anneler, Filistin, Gazze,  Myanmar’daki anneler, dünyanın her tarafında sıkıntı içerisinde, zorluk içerisinde.”

Kalyoncu: Ünye’de olmaktan mutluyum

Programa katılımcı olarak katılan Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, 9 yıl öncesine kadar Ünye’de uzun yıllar görev yaptığını vurgulayıp, Ünye’de olmaktan mutluluk duyduğunu işaret etti.

Savaş ve göç kavramları ile kadın kavramı bir araya gelmemeli

Savaş ve göç kavramlarının kadın kavramları ile bir araya gelebilecek kavramalar olmadığını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, “Çünkü kadın naifliği ile zarafeti ile inceliği ile bilinir. Çok savaş kavramı ile ilişkilendirebileceğimiz bir varlık değildir kadın. Ama bugünün dünyasında savaş dediğimiz olgu çok büyük bir gerçekliktir” dedi.

Seminere konuşmacı olarak gelen Samsun İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin konuşmasında şunları kaydetti;

Buradaki hoca hanımlara vefa borcum var…

“Hep yanımda koşan siz hanım efendilerle burada yeniden beraber olmaktan çok mutluyum. Diğer taraftan buradaki büyük bir vefa borcum da buradaki hoca hanımlara. O dönemde sayıları Fahri öğreticilerimizle beraber 150’ye ulaşan Kuran Kursu hocalarımızın her biri öyle büyük seferberlik göstermişlerdi ki… Yarım gün kurslarında, yarım gün hayır hizmetlerinde öylesine koşuyorlardı ki… Ünye’yi sokak sokak, karış karış onlarla beraber dolaşıyorduk, hizmetler yapıyorduk. Onlara çok büyük bir vefa borcum var. Allah hepinizden razı olsun.

Bu yılın teması Savaş, Göç ve Kadın…

Her yıl Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bir konu ve tema belirlenir. Tabi bu belirlenirken hakikaten önemli bir konuyu gündeme alabilmek, gündemimize taşıyabilmek adına, onu anlayabilmek anlamlandırabilmek adına, onu kendi duygu ve düşünce dünyamızda bir yer oluşturabilmek adına bir konu belirleniyor. Bu yıl da Savaş Göç Ve Kadın temasıyla sizlerle beraberiz.

Savaş ve göç dediğimizde kadın kavramı ile bir araya gelebilecek kavramlar değil esasında. Çünkü adın naifliği ile zarafeti ile inceliği ile bilinir. Çok savaş kavramı ile ilişkilendirebileceğimiz bir varlık değildir kadın. Ama bugünün dünyasında savaş dediğimiz olgu çok büyük bir gerçekliktir.”

Hakkında: TOLGA

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir