https://www.unyegundemhaber.com/

OBBKT, DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN AYAĞINA GİTTİ

OBBKT, DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN AYAĞINA GİTTİ

TİYATRO OYUNLARI ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) depremin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman’a çıkarma yaptı. Depremin çocuklar üzerindeki travmasını azaltmak için seferber olan OBBKT, oynadığı oyunlarla konteyner kentlerdeki çocukların yüzünü güldürdü.

Depremin ilk anından bu yana çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi deprem sonrasında da bölgede etkin bir rol üstleniyor. Yaraların sarılması için âdeta seferber olan Büyükşehir Belediyesi, alt yapıdan temizliğe birçok alanda faaliyet yürütüyor. Tüm bunların yanı sıra çocuklar için de birçok çalışmaya imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi, şimdi ise tiyatroyu çocukların ayağına götürdü.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Adıyaman’a giden Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ekibi, çocuklar için sahne aldı. OBBKT burada sahnelediği Meddah Abiyle Hikayeler, İbiş ile Memiş, Karagöz – Hacivat (hayal perdesi), Palyaço Dans Öğreniyor, Nasrettin Hocayla Kıssadan Hisseler, Fındıkgiller ve Kel Oğlan oyunları ile çocuklara yaşadıkları zor günleri unutturup güzel bir gün yaşamalarını sağladı.

OBBKT, bölgede bulunan konteyner ve çadır kentlerdeki çocuklar için oyunlar sahnelemeye devam edecek.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir