https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU BÜYÜKŞEHİR’LE ÜRETİYOR

ORDU BÜYÜKŞEHİR’LE ÜRETİYOR

ÜRETİCİLERE, DÖRT YILDA 2 MİLYON 500 BİN ADET FİDE DESTEĞİ SAĞLANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sürüyor. “Kendi, Kendine Yeten Şehir” sloganıyla devam eden destekler kapsamında, il genelindeki üreticilere, domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri olmak üzere 220 bin adet yazlık sebze fidesi dağıtıldı. 2019 yılından bu yana verilen fide desteği 2 milyon 500 bin adete ulaştı. İl ekonomisine 29 milyon lira katkı sağlandı.

Ordu’da, ulaşım, altyapı, turizm, üstyapı ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.  

Üretime yönelik desteklerini arttıran ve 19 ilçede topyekün bir kalkınmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle, “Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, yaz sezonu öncesi üreticilere, domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri olmak üzere toplam 220 bin adet sebze fidesi dağıttı.  

BAŞKAN GÜLER: “SİZ YETER Kİ ÜRETİN”

Ordu Büyükşehir Belediyesi merkez yerleşkesinde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Seracılık çağımızın en karlı işlerinden bir tanesi. Siz yeter ki üretin. Biz sizlere ORTAR şirketimiz aracılığıyla alım garantisi veriyoruz. Önce piyasaya satın, piyasaya satamadığınız ürünleri biz alırız. Enerji krizini, rüzgar, güneş enerjisi, barajlar ve çöpten enerji üretimiyle hallettik. Şimdi ikinci bir kriz kapıda. O da gıda krizi. İnsan doğumundan ölüme kadar, karnını doyurmak zorunda. Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte dünyada buğday krizi başladı. Bu bakımdan üretim ağırlıklı bir belediyecilik yapıyoruz” dedi.

İL EKONOMİSİNE 29 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI

Üretime ağırlık vermenin önemine değinen Başkan Güler, “21 bin dönüm atıl araziyi tarıma açtık. Yeni açılanlarla birlikte 28 bin dönüm atıl arazi üretimle buluştu. Toprağımızı işleyip kimseye muhtaç olmayalım. 35 milyon yumurta üretiyoruz. 900 tane Migros mağazasına yumurta satıyoruz. Fındıkta lisanslı depoculuğu da kuracağız. 2019 yılından bu yana uygulanan desteklerle, 52 adet Sera, 15 bin m² Sera Naylonu, 550 bin adet yazlık, 1 milyon 920 bin adet kışlık olmak üzere 2 milyon 500 bin adet sebze fidesi desteği verdik. İl ekonomisine 29 milyon lira katkı sağladık” diye konuştu.

“BAŞKAN GÜLER’İN DESTEKLERİYLE BÜYÜK PROJELER UYGULADIK”

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Ordu’da her geçen gün güzel şeyler oluyor. Güzel projelerle tarımsal üretimi artırmak istiyoruz. Çünkü üretmekten başka yolumuz yok. Tarımsal üretimi artırmak ve işletmelere destek sağlamak, fındığın yanında ikinci hatta üçüncü bir ürünü yetiştirmek için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Ordu’ya gelişiyle birlikte, çok büyük önemli projeler uyguladık. Her yıl milyonlarla ifade edilen fide dağıtımı yaptık. Hayvancılığa destek verdik. Sera dağıtımları yaptık” şeklinde konuştu.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir