https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU İTFAİYESİ MALATYA’DA HAYAT KURTARDI

ORDU İTFAİYESİ MALATYA’DA HAYAT KURTARDI

16 YAŞINDAKİ NALAN 85 SAAT SONRA SAĞ OLARAK KURTARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçe merkezi olan ve 10 ili vuran depremin ardından yola çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı 25 kişilik arama kurtarma ekibi Malatya’da arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Ekipler geçtiğimiz gün kurtardığı 8 yaşındaki Sadiye ve babası Şahin Özdemir ardından depremin 4. gününde 85. saatte 16 yaşındaki Nalan Kılıç’ı yer tespitinin ardından 2,5 saatlik çalışma sonrası sağ olarak kurtardı. Ekipler Nalan’ı çıkardıktan sonra göz yaşlarına hâkim olamadı.

16 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Geçtiğimiz gün Hamidiye Mahallesi Aşıklar Sokağında enkaz halindeki apartmanda çalışma yapan ekipler 8 yaşındaki Sadiye ve babası Şahin Özdemir’i sağ olarak kurtarmıştı. Başarılı ekip, Malatya merkezde bulunan Balaban apartmanından 16 yaşındaki Nalan Kılıç’ı da sağ olarak çıkardı.

Enkaz altında canlı aramak için geliştirilmiş ‘Sismik Akustik Dinleme Cihazıyla arama faaliyetlerinde etkin görev alan ekipler, Sivas Belediyesi İtfaiye ekipleri ile yürüttüğü çalışmada 16 yaşındaki Nalan Kılıç’ı da sağ olarak kurtardı.

İTFAİYE ERİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürü Ali Güneş ve Sivas İtfaiye eri Yunus Kalkan 16 yaşındaki Nalan’ı çıkardıktan sonra birbirlerine sarılarak uzun süre göz yaşı döktü. İtfaiye erleri genç kızın kurtarma esnasında kendilerine yardımcı olduğunu hatta moral verdiği söyledi.

Ekipler duygu dolu o anları şu sözlerle anlattı:

“Oradaki enkazı çektikçe geldi. Allah bize yardım etti. Birkaç tane tuğla parçaları vardı onu temizledik ve sanki pamuk çeker gibi çektik. Tek sıkıntı cenin pozisyonunda, dizleri karnında tek ayağı geri dönmüş şekilde enkazın altına sıkışmıştı. Her tarafı doluydu. Tuğlaları kese kese kafasını kurtardıktan sonra onu geriye yatırdık ve rahat bir şekilde çıkardık. Kendisi de bize yardımcı oldu ve moral verdi. Su için dedi bize. Bizde sen bizim geleceğimizi bildiğin için bize su bırakmışsın zaten biz o suyu içtik dedik. Allah yardım etmiş. Ana babamızın, milletimizin duası da bize yetişti”

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR ZABITA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatla …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir