https://www.unyegundemhaber.com/

Ordu, Seferber Oldu

6 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilimizi etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak için Ordu halkı seferber oldu.


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşların acısını yüreğinde hisseden, yardım elini uzatabilmek için büyük bir seferberlik başlatan yardımsever Ordu halkı, tek yürek oldu ve müthiş bir dayanışma örneği sergiledi.
Ordu Valiliği öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen yardım faaliyetlerine, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları yaptıkları yardımlarla, düzenledikleri kampanyalarla destek verdiler.
Yardımlaşma ve dayanışma konusundaki yüksek hassasiyetini, yaşanan deprem felaketinde bir kez daha gösteren Büyük Ordu Ailesi, depremin ilk dakikalarından itibaren harekete geçerek, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı, giyecek, ayakkabı, gıda, su, bebek maması ve bezi, hijyen ve temizlik malzemelerini yardım toplama merkezlerine ulaştırdı.
Depremin meydana geldiği 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 4 gün boyunca yardım toplama merkezlerine teslim edilen acil ihtiyaç malzemeleri, 108 tır ve kamyon ile birlikte başta Adıyaman olmak üzere deprem bölgesindeki illere gönderildi.
Depremlerin meydana geldiği andan itibaren AFAD Koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, başta Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden temin edilen ve ekskavatör, beko loder, grayder, yükleyici, lobet, vinç, arazöz, vidanjör, su tankeri, mobil jeneratör, çekici, kamyon, mobil sağlık aracından oluşan toplam 370 iş makinesi ve muhtelif araç, deprem bölgesine sevk edildi.
Depremin ilk dakikalarından itibaren arama-kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, UMKE ekipleri, teknik ekipler, güvenlik görevlileri, yerel destek ekipleri, AFAD gönüllüleri, iş makinesi operatörleri, enerji uzmanları ve nitelikli meslek erbaplarından oluşan toplam 1.590 kişi zaman kaybedilmeksizin deprem bölgesine gruplar halinde sevk edildi.
Diğer taraftan, inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların çalışanları ile çok sayıda iş makinesi operatörleri, gönüllü olarak deprem bölgesinde görev almak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvuruda bulunarak yardım için kolları sıvadı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü deposunda bulunan çadır, yatak, battaniye, yastık, mutfak setinden oluşan toplam 3.264 afet malzemesi, deprem bölgesindeki illere sevk edildi.
Depremin ilk anından itibaren depremzedelere nakdi yardımda bulunmak isteyen yardımsever vatandaşlarımızın bu isteğine imkan sağlamak amacıyla kamuoyuna duyurmuş olduğumuz Ordu Valiliği bünyesindeki Ordu Kamu Hizmetlerini ve Sosyal hayatı Destekleme Derneğinin Vakıfbank Ordu Şubesindeki IBAN TR13 0001 5001 5800 7285 9921 36 nolu hesabına, 9 Şubat 20223 tarihi itibariyle 2.474.716 TL nakdi bağışta bulunuldu. Ayni yardımlar gibi nakdi yardımlar da devam etmektedir. Yapılan nakdi bağışlar, deprem bölgesindeki depremzedelerin zaruri ihtiyaçları için kullanılacaktır.
Öte yandan, İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığınca afetzedelerin deprem bölgesinden tahliye edilme çalışmaları başlatıldı. Başlatılan tahliye çalışmaları kapsamında illere gönderilecek afetzedeler için Ordu’da da hazırlık çalışmaları, Valiliğimiz öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülmekte.
Diğer taraftan, İçişleri Bakanlığımızca, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’da görevlendirilen Ordu Valisi Tuncay Sonel de buradaki koordinasyon görevini büyük bir özveri içinde, başarıyla sürdürüyor.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir