https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA KADIN MEMURU DARP EDEN İKİ MÜDÜRE HAPİS CEZASI

Ordu’da kadın memuru darp eden iki müdür hapis cezası aldı.

Ordu’da kadın mühendisin evini basarak darp eden ilçe tarım müdürlerinin yargılandığı dava sonuçlandı. Çaybaşı İlçe Tarım Müdürü Ahmet Sarıkoca ile Kabadüz İlçe Tarım Müdürü Engin Odabaş’a 1 yıl 15’er gün hapis cezası verildi.

2014 yılında Çaybaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak göreve başlayan Mehtap Toptaş, iddialara göre ilçe müdürü Ahmet Sarıkoca tarafından baskıya maruz kaldı.

Bekar ve yalnız yaşayan genç kadın, kendisine uygulanan mobbingten kurtulmak için 2017 yılında Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne tayin isteyerek, orada görevine devam etti. Bu sırada da bir siteden krediyle daire satın aldı. Ancak aldığı daire eski müdürü Ahmet Sarıkoc’yla karşılıklı çıktı. Aralarında iki taraf arasındaki husumet devam etti.

EVİ BASIP HASTANELİK ETTİLER

Genç kadın dairesine yerleştikten sonra Ahmet SARIKOCA ve yakınları mühendis Mehtap Toptaş hakkında apartman sakinlerine ve çevredeki vatandaşlara kötülemeye başladı. Toptaş’ın gayri ahlaki bir hayat yaşadığını ileri süren kişiler, zaman zaman da genç kadının yolunu kesip tehdit ve hakaret etti.

Şüpheliler hakkında Ünye 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava karara bağlandı ve Kabadüz ilçe Tarım müdürü E. O., Çaybaşı İlçe Tarım müdürü A. S. mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Çaybaşı ilçe Tarım müdürü A. S.’ya bir yıl 5 gün hapis cezası verildi. Ancak, S.’nın daha önce Ünye 1. Asliye ceza mahkemesi tarafından ceza aldığı ve hükmün açılanmasının  uygulandığı ve bu süre dolmadan tekrar suç işlediği gerekçesiyle  mahkeme cezanın onanmasına hükmetti.

Diğer sanık Kabadüz İlçe Tarım Müdürü  E. O.’nın da suçu sabit görülerek bir yıl 15 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geriye bırakıldı ve 5 yıl denetimli serbestlik uygulanmasına karar verildi.

Ancak, ceza alan müdürlerin kararın bozulması için bir üst mahkeme olan Samsun bölge istinaf mahkemesine itiraz etme hakları bulunuyor. İki yıl devam eden mahkeme 13. celsede sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 22.04.2024- 28.04.2024 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir