https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’DA ÖRÜMCEK MAYMUNU KORUMA ALTINA ALINDI

Ordunun Ünye İlçesinde  Selahattin Alp Adlı duyarlı vatandaşın ihbarı üzerine Ünye Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yakalanan  maymun koruma altına alındı.

Edinilen bilgiye göre ilçenin Atatürk Mahallesi Zambak Sokak’ta sahipsiz bir maymunun başıboş dolaştığını gören duyarlı vatandaş Selahattin Alp durumu  155 Polis İmdat Hattına  ihbar etti.

Olay Yerine giden Ünye Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yapımı devam eden bir inşaatın içinde yakalanan Maymun Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar  Ünye Şefliğine teslim edildi.

DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım ve Orman Mühendisi Asım Özkan tarafından ilçede hizmet veren Özel Canik  Veteriner Kliniği’ne götürülen maymunun sağlık kontrolleri veteriner hekimi Ali Güngör tarafından yapıldı. Genel sağlık durumunun iyi olan maymunun çene altında bir yırtık olduğu tespit edildi.Lokal anestezi ile çene altındaki yırtık bölgesi dikilen maymun uygun bir Hayvanat Bahçesine yerleştirilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye şefliğince koruma altına alındı.

Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar  Ünye Şefi Saygın Yıldırım

Koruma altına aldıkları bu maymun türünün  yurt içine sokulması ve ticaretinin yapılaması yasak olan Örümcek Maymunu olduğunu , Yaklaşık 7-8 aylık ve  Nesli tehlike altında olan bu  türün evde  bulundurmanın , beslemenin yasak olduğunu, bu duruma uymayanların tespiti halinde 1.730 TL ile 8.692 TL  arasında idari yaptırım cezası uygulandığını söyledi. Ayrıca Koruma altına aldıkları Örümcek Maymunu’nun Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvanat Bahçesine yerleştirilerek  bundan sonraki  yaşamını orada sürdüreceğinin   bilgisini verdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir