https://www.unyegundemhaber.com/

Ünye’den Depremzedelere Sanayi Esnafı Desteği

Ordu’nun Ünye ilçesinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası, ülkenin dört bir köşesinden yardım ve destekler devam ederken, Ünye Sanayi Esnafları ise duyarsız kalmadı.


6 Şubat sabahı tüm Türkiye’yi derinden yaralayan 7.7 büyüklüğünde ve 11 ili etkileyen deprem sonrası Türkiye’nin dört bir köşesinden destekler çığ gibi büyüdü. Özellikle kış olması nedeniyle vatandaşların temel ihtiyaç ve kalıcı barınma yerlerinin temini konusunda duyarsız kalmayan milyonlarca vatandaşlar yardımlarına devam ederken, bir yardımdan Ünye Sanayi Sitesi esnaflarından geldi. Yakacak, kömür, kıyafet, gıda, soba ve özelikle 100 kişilik 20 ailenin barınabileceği evleri de yaparak deprem bölgesine gönderen 35 esnaf, bölgeye giderek evlerinde kurulumunu yaparak depremzedelere teslim edecek.
“Gün Birlik Günü”
Gün birlik günü diyerek herkesin destek çıkması gerektiğini söyleyen Ünye Sanayi Sitesi Esnafı Ahmet Anıl Kaya, “ Bu gün birlik günü ve elimizden geldiği kadar yüz vatandaşımıza yetecek kadar evlerimizi ve ihtiyaç olan tuvaletlerimizi yaptık. Biz sanayi esnafları olarak iş adamlarımızla birlikte gerekeni yapmaya çalıştık. Yine deprem bölgesinde ulaştığımızda kardeşlerimizin temel ihtiyaç anlamında onları bir nebzede rahatlatacak bir yardım kampanyası düzenledik. Burada yirmi ailemize yetecek kadar ufak evlerini, tuvaletlerini, gıda, soba, kuzine, odun, kömür, halı, battaniye ve kıyafetleri başta olmak üzere elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istedik. Toplamda bir tır ve yedi kamyonetimizle deprem bölgesi olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki vatandaşlarımıza 35 kişi olarak giderek desteğimizi vereceğiz ve evlerin elektrik tesisatları başta olmak üzere orada kurulumlarını yaparak teslim ettikten sonra şehrimize geri döneceğiz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir