https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’NUN FİDELERİ BU SERALARDA ÜRETİLİYOR

ORDU’NUN FİDELERİ BU SERALARDA ÜRETİLİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KURULAN SERALAR ORDU’NUN FİDE ÜRETİM MERKEZİ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB), çiftçilere destek olmaya devam ediyor. 3,5 yılda yaklaşık 2,5 milyon adet fideyi üreticiye dağıtan Ordu Büyükşehir Belediyesi, sebze fidelerini kendi seralarında üretiyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi amacıyla başlattığı tarım hamlesi giderek büyüyor.

Bugüne kadar 52 adet sera kuran, 15 bin metrekare sera naylonunu üreticiye hibe eden, 3,5 yılda 2 milyon 225 bin fideyi üreticiye dağıtan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Turnasuyu Mahallesinde kurduğu seralarında her sezon 350 bin fide üretiyor.

“2 MİLYONU AŞKIN FİDE ÜRETİCİYLE BULUŞTURULDU”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, her defasında 350 bin fidenin bu seralarda üretildiğini ve bu zamana kadar 2 milyondan fazla fidenin üreticiyle buluşturulduğunu söyledi.

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“Burası bizim aynı zamanda fide ürettiğimiz bir merkezimiz. Burada 2 milyondan fazla fideyi halkımıza ücretsiz olarak dağıttık. Amacımız bunu yaygınlaştırmak ve tanıtmak. Burada yazın fasulye, salatalık, domates, biber ve patlıcan fidelerini yetiştirip dağıttık. Şimdi de kışlık sebze fidelerini dağıtıyoruz. Şimdi de kıvırcık, marul, Akdeniz kıvırcıkları burada üretiliyor. Bunları da aynı zamanda halkımıza tanıtmak istiyoruz. Burada her defasında 350 bin fide üretiliyor ve bu zamana kadar 2 milyondan fazla fideyi halkımızla buluşturduk. Bunlara devam edeceğiz. Daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu çok önemli bir gelir kaynağı, aynı zamanda da çeşitlilik sağlıyor.”

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA GIDA KRİZİNE KARŞI BÜYÜK BİR EMNİYET SİBOBU OLUŞTURUYORUZ”

Fındığa ek olarak üretilen bu yeni ürünlerle Ordu’nun bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “Biz hem tropikal, subtropikal meyvelerde de dahil olmak üzere yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu değişim ve dönüşüm içerisinde burada fındığa yeni arkadaşlar, geçim kaynakları, meyveler, sebzeler üretiliyor. Bu aynı zamanda muhtemel bir gıda krizine karşı büyük bir emniyet sibobu oluyor. Bu çalışmaları diğer ürünlerle birlikte yaygınlaştırıyoruz. Buna ekinezya, melisa gibi tıbbi aromatik bitkiler de dahil. Onları da ayrıca geliştiriyoruz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

11 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 22.04.2024- 28.04.2024 tarihleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir