https://www.unyegundemhaber.com/

ORDU’NUN SUYU EMİN ELLERDE

ORDU’NUN SUYU EMİN ELLERDE

KALİTELİ VE TEMİZ SU İÇİN EKİPLER 7/24 ÇALIŞIYOR

625 TESİS 24 SAAT TEMİZ SU İÇİN ÇALIŞYOR

Su kaynaklarının korunması, kente kesintisiz, sağlıklı ve temiz içme suyu verilmesi için önemli yatırımlara imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), 625 tesis ile 7/24 saat içme suyu arıtma çalışması gerçekleştiriyor.

Avrupa standartlarında arıtma kalitesi ile Türkiye’nin örnek illerinden biri olan Ordu’da, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) ekipleri vatandaşların temiz ve kaliteli içme suyu ile buluşması için önemli çalışmalara imza atıyor. OSKİ, İl genelinde 24 adet içme suyu, 19 adet atık su arıtma tesisi ve 582 dezenfeksiyon noktası olmak üzere toplam 625 adet tesis ile arıtma faaliyetlerini günün 24 saati ara vermeden yapılıyor.

MURAT US: “TAHLİL SONUÇLARI HER AY WEB SİTESİNDEN YAYINLANIYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), ekipleri tarafından yapılan çalışmaların her ay kurumun resmi internet sitesinden kamuoyu ile paylaşıldığının altını çizen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Ordu’da gerçekleştirilen çalışmaların TSE ve DSÖ sınırlarında olduğunun altını çizen Genel Müdür Murat Us, şu açıklamayı yaptı:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak İl genelinde 24 adet içme suyu, 19 adet atık su arıtma tesisi ve 582 dezenfeksiyon noktası olmak üzere 625 adet tesis ile arıtma faaliyetleri günün 24 saati ara vermeden yapıyoruz. Ordu’nun 19 ilçesinde su kaynaklarından elde edilen sular, alanında uzman personeller tarafından içme suyu arıtma tesislerinde arıtılarak Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sınırlarına uygun noktaya getiriliyor ve ondan sonra şebekelere veriliyor. OSKİ olarak şehrimizde su kalitesini kaynaktan başlayarak, arıtma işlemi sırasında ve şebekenin uç noktalarından başlayarak alınan numuneler alarak 7 gün 24 saat takip ediliyoruz. Alınan numuneler fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından onaylanmış, Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik Belgeli modern cihazlarla donatılmış laboratuvarlarımızda yetkin personeller tarafından yapılıyor ve analiz sonuçları her ay kurumumuzun resmi web sitesinde yayınlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile çalışmalarımıza hız kaybetmeden devam ediyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza Türkiye’nin en kaliteli suyu ile buluşturmak” diye konuştu.   

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir