https://www.unyegundemhaber.com/

OSB’YE USLU FINDIK’TAN BÜYÜK YATIRIM

1.700 metrekare temel üzerine 2000metre küp beton dökülen,7 kat, toplamda 18 bin metre kare alanı olan 11 bin metrekare kapalı alana inşa edilen ve 150 kişinin istihdam edileceği Uslu Fındık Entegre Tesisinin 2022 yılı sonuna yetiştirilmesi için gece gündüz çalışılıyor.

Tesisin yüklenici firması SAR-YAP (Sarı Kardeşler) İnşaat Yönetim kurulu üyesi Dursun Sarı ve Murat Uslu beton döküm çalışmalarındaki faaliyetleri beraber incelediler.

Beton döküm çalışmalarını Ünye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İrfan Akar, Kaygılar Beton Yönetim Kurul Üyesi Tolga Kaygı, Sar-yap İnşaat Yönetim kurlu Başkanı Abdullah Sarı’da faaliyetleri yakından incelediler.

Uslu Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uslu, 1969 yılında babaları Hüseyin Uslu tarafından kurulan firmalarının 2. kuşak temsilcileri olduklarını belirterek, “İnşallah 3. ve 4. kuşaklara çok daha güçlü bir firma taşırız.” dedi. 

Ünye Organize Sanayi Bölgesi 500 dönüm genişliğinde 44 fabrikanın yer aldığı bölgenin en büyük fındık entegre tesisinin kurulum çalışmaları başladı. Uslu Fındık tarafından OSB’deki 18 dönüm alan içinde 1.700 metrekare temel üzerine 7 kat ve yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edilen tesiste hafriyat ve 180 fore kazık uygulamasının ardından kısa sürede temel atılarak su basman seviyesine yaklaşıldı.

52 yıllık firmayız

Uslu Fındık’ın Ünye’de 52 yıldır faaliyet gösterdiğini ifade eden Uslu Fındık Yönetim Kurulu üyesi Murat Uslu, “Uslu Fındık değerli büyüğümüz, babamız Hüseyin Uslu tarafından 1969 yılında kurulan bir şirket. Biz ikinci kuşak olarak 20 yıldır bu bayrağı taşıyoruz ve taşımaya devam edeceğiz. İnşallah 3. ve 4. kuşaklara bu bayrağı daha güçlü taşırız diye düşünüyoruz.” dedi.

Fındıktan ne tür ürünler yapılıyorsa bu tesiste hepsini yapacağız

Ünye OSB’de hayata geçirecekleri yeni entegre tesisinde 150 kişi istihdam edeceklerini ve fındıktan ne tür ürünler yapılıyorsa hepsini yapacaklarını vurgulayan Uslu gazetemize yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

“Mevcut tesisimizde şuanda 80 kişilik bir istihdamımız var. Buna artı olarak bu tesiste 150 kişilik daha istihdam sağlayacağız. Mevcut fabrikamızla yeni fabrikamızın işlevi bir birinden çok faklı olmayacak. Orası da fındık entegre tesisi, burası da aynı şekilde entegre tesisi olarak devam edecek. Arasındaki fark ise mevcut tesisimiz 10 yıl önceki teknoloji ile kurulmuştu, yeni fabrikamız ise son teknoloji ile kurulacak. Kapasitesi diğerine göre 3 kat daha fazla olacak. Yer probleminden dolayı mevcut tesisimizde ürün çeşitliliğini artıramıyorduk. Burada ürün çeşitliliğini de artıracağız. Yani fındıktan ne oluyorsa, neler yapılıyorsa bu tesisimizde hepsini yapacağız.

12 ay sonra hizmete almak için çalışıyoruz

Hedefimiz Allah’tan bir mani olmazsa fabrikayı 12 ay sonra faaliyete almak. Yeni fabrikamızı hayata geçirirken maliyetlerimiz yüzde 40-50 hatta ürünleri baz alırsak bazı ürünlerde yüzde 100 arttı. Burada yaklaşık 20 milyon TL’lik inşaat maliyeti ve makinelerle beraber yaklaşık 60 milyonluk bir yatırımımız olacak.

OSB’nin şu anda yolu yok…

OSB’nin alt yapı işinde ciddi bir sorun var ve çalışma durdu. Ayrıca şu anda buranın yolu yok. Ne zaman yapılacağı da belli değil. Biz bu betonu atarken, malzemeleri buraya getirirken yol sorunu yaşadık. OSB’nin böyle bir sıkıntısı var. Muhtemelen biz inşaatı bitirdikten sonra yol yapılacak. Süreç onu gösteriyor.  Yol sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. OSB’de sadece biz değil inşaat çalışması yapan bir firma daha var. İnşaatlar yapılıyor ama yol yok. Bunun en hızlı şekilde giderilmesi gerekiyor.”

Sarı: Burada çok ciddi bir yatırım var

Uslu Fındık Entegre Tesisi Yüklenici Firması SAR-YAP Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Sarı, “Temel’de 17 metre, 180 adet fore kazık bulunuyor. Burada ciddi bir yatırım var. Bodrum ile beraber 7 katlı bir bina yapacağız.  Yatırım maliyetlerini düşünürken de şu atmosferik ortamda maliyetler çok yukarılara gitti. Şuanda sadece inşaat yatırımı olarak 20 milyon TL’lik bir yatırım.  1 yılda tamamlamak için gece gündüz çalışacağız.” dedi.

Özel yalıtımlı bir tesis kuracağız

Tesis ile ilgili bilgi veren Sarı, “Temel 1,700 metrelik bir alan. Binanın her katı 1600 metrekareyi kapsayacak ve toplamda yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanımız olacak. Fındık tesisi olduğu için rutubet, nem ile ilgili  özel yalıtımlarımız olacak.” bilgilerini verdi. 

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Ordu İl Müftülüğü koordinesinde 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hac-Umre organizasyonu yapan acentelerle Hacca …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir