https://www.unyegundemhaber.com/

ŞAMPİYON ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ

İl birincisi olarak U-14 Türkiye Şampiyonasına katılan Ünye Futbol Kulübü, Çorum’da düzenlenen bölge grup müsabakalarında mutlu sona ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen 1. Kademe müsabakalarında şampiyon olan mavi-siyahlılar 2. Kademe müsabakalarına katılma hakkı elde ederken, Türkiye’nin ilk dört takımı arasına girmek için mücadele edecek.

        Çorum Devane Spor Tesislerinde oynanan final müsabakasında Kayseri Erkiletspor ile karşı karşıya gelen Ünye Futbol Kulübü mücadeleyi 1-0 kazanırken, karşılaşma sonrası düzenlenen törende şampiyonluk kupasını Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın elinden aldı. 

       Çorum Grup Merkezinde 30 Mart- 02 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılan 1. Kademe Müsabakalarında Çankırı Gençlikspor, GMG Kastamonuspor, Amasya Özel İdare Spor, 40 Şehir Gücü Spor ve Kayseri Erkiletspor ile birlikte mücadele ederlerken Amasya ekibini 2-0 ve Çankırı ekibini ise 9-0’lık farklı skorla mağlup ederek finale çıkma başarısı gösterdi. Final müsabakasında Kayseri Erkiletspor ile karşılaşan Ünye Futbol Kulübü rakibini 1-0 mağlup ederek Çorum grubunu gol yemeden namağlup bir şekilde şampiyonu olarak tamamladı.

-Tamtürk; “Artık destek bekliyoruz”-

Final müsabakası sonrası şampiyonluk coşkusu yaşanan Ünye Futbol Kulübü’nde duygularını ifade eden Başkan Metin Tamtürk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Sezon başında U-14 takımımız ile hedefimizi Türkiye Şampiyonasında derece elde etmek olarak belirlemiştik. İlk basamağında bu hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Çünkü yedi yaşından bu yana kulübümüzde eğitim verdiğimiz çocuklarımız ile çok çalışarak bu başarıyı elde ettik. Şimdiki hedefimiz ise 2. Kademe müsabakalarında da başarılı olarak adımızı Türkiye’nin en iyi ilk dört kulübü arasına yazdırmak olacak. Bu başarıda en büyük pay sahibi bu grubumuzun antrenörü Aykut Kaygusuz hocam başta olmak üzere tüm antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu vesile ile şunu da ifade etmek istiyorum. Ünye Futbol Kulübü olarak yıllardır yaptığımız işler ortada. Bir altyapı kulübü olarak yetiştirdiğimiz oyuncularımızı profesyonel kulüplere transfer ediyoruz. Yine kendi çocuklarımız ile katıldığımız her organizasyonda önemli dereceler elde ediyoruz. Bu işleri yaparken gücümüzü velilerimizden alan bir kulübüz. Dışarıdan bize destek veren bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar eşimiz dostumuz oluyor. Belediyemiz sağ olsun servis desteği veriyor. Ancak artık Ünye’de üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Başarılı olmak suç değildir. Türkiye’de gittiğimiz her yerde bizlere değer veriliyor, saygı görüyoruz. Bugüne kadar sesimizi çıkarmadık ama artık destek beklediğimizi, Ünye’nin bu çocuklarına sahip çıkılması gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi.

-Kaygusuz; “Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu”

Ünye Futbol Kulübü U-14 takımı antrenörü Aykut Kaygusuz hedeflerinin daha büyük başarılar olduğunu ifade ederken açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; “İlimizde yapılan karşılaşmalar sonucunda şampiyon olarak Çorum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonalarına katılmaya hak kazanıp 1. Kademeyi namağlup ve gol yemeden şampiyon olarak bitirdik. Biz yıllardır aynı ekiple çok çalıştık aramıza katılan başarılı arkadaşlarımız da oldu. Daha önce ligde ve özel turnuvalarda başka illerde kupalar kaldırdık. Emeklerimizin karşılığını aldık. Ben ekibime çok güveniyorum inşallah Ünye futbolu daha ileriye gidecek ve biz hedeflerimizi hep daha yukarılara koyarak Türkiye şampiyonluğunu hedefleyeceğiz. Biz Ünye futbolu için elimizden geleni yaparken herkesin desteğini bekliyoruz. İnşallah daha güzel günler gelecek” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR

PERŞEMBE’DE YOLLAR GENİŞLETİLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesi şehirdeki ulaşım alt yapısını güçlendirme adına yol genişletme çalışmalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir