https://www.unyegundemhaber.com/

Saraycık METİP Alanında Kapanış Etkinliği Gerçekleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Türkiye Ofisi iş birliğinde yürütülen, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayi Kuruluşu (CAOBİSCO) kaynaklarıyla finanse edilen ve Pikola Derneğinin uygulama ortağı olduğu  “Türkiye ‘deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi “ kapsamında kapanış etkinliği düzenlendi. 


Altınordu Saraycık METİP alanında düzenlenen kapanış etkinliğine Altınordu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Erkan Karahan,  Altınordu İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Mert Koçoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç,  Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek katıldı. 


Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“Türkiye‘deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi “ kapsamında gerçekleştirilen kapanış etkinliğinde bir konuşma yapan Altınordu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Erkan Karahan, “Temmuz ayı başları itibariyle hazırlıklarına başladığımız pek çok paydaşı olan Saraycık METİP alanında bugün kapanış töreni vesilesiyle sizlerle bir aradayız. METİP alanlarında, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve pek çok kurumun taşra teşkilatlarının burada ilgili birimleriyle ortaklaşa ciddi bir organizasyon içerisinde yapmış olduğu programları her sene hep birlikte hayata geçirmeye gayret ediyoruz.” dedi.


Altınordu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Karahan, ”Saraycık METİP alanında 196 civarında öğrencimiz bu sene itibariyle bu organizasyonda eğitim öğretim kısmında yer aldı. Burada ikamet eden 200’den fazla çadırda fındık sezonu nedeni ile buraya gelen misafirlerimize sağlık hizmeti sunuldu. Bunun haricinde Pikola derneğimizin katkıları, ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün vermiş olduğu eğitim noktasında da çok önemli gelişmeler söz konusu oluyor. Hep birlikte çocuklarımızı hem bahçeden bu alana çekmek suretiyle,  hem de eğitim öğretim düzeylerinde eksiklikleri hep birlikte giderebilmek için her öğrencimizin seviyesine göre sınıflarımız açıldı. Bunların içerisinde ana sınıfımız,  kreşimizin yanında sanat faaliyetlerini geliştirebilmek için müzik sınıfımızda açıldı. Yaklaşık 1 aydır çocuklarımız burada bu eğitimi alıyorlar.” diye konuştu.

Erkan Karahan, ”Burada emeği geçen öncelikle Sayın Valimiz Tuncay Sonel’in selam ve saygılarını sizlere iletmek istiyorum. Onun koordinasyonunda ilçe kaymakamlıkları ilçe müdürlükleri, il müdürlükleri ile Pikola Derneğindeki arkadaşlarımız hep birlikte bu organizasyonu her sene üstüne katarak yapıyoruz. Faydalı olmuştur diye düşünüyorum. Bundan sonraki edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle her sene üstüne katmak suretiyle çocuklarımıza daha da faydalı olamaya çalışacağımızın altını çizmek istiyorum. Bu vesileyle emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Etkinlikte Çocuk Hakları Oratoryosu, ana sınıfı öğrencilerinin Gökkuşağı Dans Gösterisi, jimnastik faaliyetleri, İngilizce koro ile Saraycık Çocuk Korosu’nun yer aldığı gösteriler büyük bir beğeniyle izlendi.
Daha sonra ödül törenine geçildi. Okuma yazma sınıfından “Ben Artık Okuyorum” madalyasını almaya hak kazanan öğrencilerin madalyalarını Altınordu Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Erkan Karahan, bilek güreşi ve resim yarışmalarında dereceye giren çocuklara ise madalyaları diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Programı kapsamında mevsimlik tarımda aileleriyle birlikte göçe katılan çocukların işten el çektirilerek eğitime kazandırılmaları amaçlanmaktadır. 2021 yılında uygulanmaya başlanan proje kapsamındaki yapılan çalışmalarda aktivitenin yürütüldüğü yere ve zamana göre iki farklı metodoloji uygulanmaktadır. Bu metodolojiler yaygın ve örgün eğitim dönemlerini kapsamaktadır.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir