https://www.unyegundemhaber.com/

SARI KARDEŞLER, TETA HOME art İLK İHRACATINI AMERİKA’YA YAPTI

SARI KARDEŞLER, TETA HOME art İLK İHRACATINI AMERİKA’YA YAPTI

Ünye’de 45 yıldır. faaliyet gösteren Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu bünyesinde kurulan TETA Home art mobilya üretimindeki ilk ihracatını Amerika’ya yaptı.

 Ünye’de faaliyet gösteren Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu,(SARYAP) 1,5 yıl önce marka tescilini yaptığı “TETA Home art” markası ile ürettiği ürünlerden ilk ihracatını Amerika’ya yaptı.

Bir konteyner mutfak mobilya sevkiyatının yapıldığı ihracatın ardından bu ülkeye önümüzdeki günlerde banyo mobilyası, genç odası, yatak odası ve bebek odası ürünleri de de ihraç edilecek.

Diğer taraftan TETA Home art , Atatürk Mahallesi Ünye Devlet Sahil Yolu üzerindeki Showroom’unda perakende satış yapıyor.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan TETA Home art, Döşemedibi Mahallesi’nde bulunan üretim tesislerini ziyaret ederek ilk ihracatını gerçekleştiren Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sarı, oğlu Furkan Sarı ve kardeşi Dursun Sarı’yı tebrik etti.

-Sarı Kardeşler TETA Home art emin adımlarla ilerliyor  –

Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu Genel Müdürü Furkan Sarı gazetecilere yaptığı açıklamada, TETA Home art markasının 1,5 yıl önce kurularak, ihracat hedefleri ile bugüne geldiğini söyledi.

İlk ihracat olarak bir konteyner mutfağı Amerika’ya gönderdiklerini belirten Furkan Sarı, “daha başka gelen başka siparişlerimiz de var. Hem yurtiçi hem de yurtdışı çalışmalarımızla yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.” dedi.

Ünye ve ülkeye katma değer sağladıklarını vurgulayan Furkan Sarı, “Kalitemizden ödün vermemek ilk önceliğimizdir. İstihdam odaklı olan mobilya sektöründe daha da fazla istihdam sağlamak ve ülkemize döviz getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Devletimiz de bu konuda bizlere destek sağlıyorlar ve sektörün önünü açıyorlar. Biz son teknoloji mobilya makinelerimizle 1,5 yıl önce bir entegre tesis kurduk. Bu entegre tesisimizde 35 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunun içerisinde mobilyacıdan tutun iç mimarına kadar, satış personelinden aşçısına kadar 35 kişilik büyük bir aileyiz. Aslında başarı da bir ekip işi. Burada herkesin bu işte payı var ve bu 35 kişilik ekibin içinde bulunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Ünye’den çıkan TETA Home art markasının önce Türkiye’nin daha sonra dünyanın her yerinde görüleceğini ifade eden Furkan Sarı, şunları söyledi:

“TETA Home Art Markası hem Türkiye’de hem de dünyada bizim adımıza tescilli. Yani bu isimde veya benzer isimde kimse mobilya işi veya farklı sektörde bir iş yapamaz, bizim markamız. Atatürk Mahallesinde bulunan Showroom ilk şubemiz, ilk bayiliğimiz ve ilk mağazamız. Ordu ve Samsun’da büyük mobilya marka ve mağazaları gibi yakın bir zamanda bayiliklerimiz olacak. Ünye’mizden çıkan bu markayı öncelikle Türkiye, daha sonra da dünyanın her yerinde göreceğiz.”

Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu Genel Müdürü Furkan Sarı, şirketlerinin bir aile şirketi olduğunu ve yurtiçi ve yurt dışı ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini de belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye ile Amerika arasında birçok ticari anlaşma var. Bunun içinde mobilya sektörü de var. Bize, buradan gönderdiğimiz ürünlerde, orada hem gümrükte hem de oradaki satışlarımız noktasında çok ciddi kolaylık sağlanıyor. Bu noktada diğer mobilyacı arkadaşlarımızı da teşvik etmek isterim. Önemli olan ülkemize döviz kazandırmak ve istihdam sağlama

Bu ilk ihracatımızda mutfak mobilyası gönderdik. Amerika’da bir müteahhidimiz var. Bize mutfak siparişi vardı, onu gönderdik. Devamında kapı, banyo mobilyası ve kendi üretimimiz olan genç odası, yatak odası ve bebek odası modellerimizi de sonraki siparişlerde göndereceğiz. Bu da bir iki haftaya yola çıkacak.

-Mobilya sektöründe ilk ihracat yapan ”TETA HOME art” firmayız –

Ünye’de ihracatçı firmalarımız var. Çimento fabrikası yıllardır ihracat yapan büyük bir şirket. Fındık firmalarımız var. Bentonit firmaları var. Ama bunların dışında ihracat yapan firmamız yok diyebiliriz,  mobilya sektöründe zaten yoktu. Hatta bölgemizde de mobilyanın ihracatını yapabilen firma sayısı çok az. Ünye’den Gürcistan’a, Azerbaycan’a ihracat olabilir ama Amerika, Türkiye için keşfedilmesi gereken yeni bir pazar. Biz Ünye’den mobilya ürünlerimizle bu kapsamda Amerika’ya ihracat yapan ilkiz. Çıktığımız bu yolda da güzel gidiyoruz.”

-Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan Sarı Kardeşlerin çalışmaları takdire şayan-

AK Parti Ünye ilçe Başkanı Kenan Selim Argan, ziyarette yaptığı açıklamada, Ünye’de ihracat yapan sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yıllardır inşaat sektöründe hizmet eden Sarı Kardeşlerin bugün, burada üretmiş olduğu mamullerin Amerika kapılarına kadar dayandırmış olmaları takdire şayan bir çalışma, güzel bir örnektir. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışma hem istihdamın artırılması noktasında, hem de ülkemize gelecek olan dövizler noktasında da katkı sağlayacaktır.” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da Sarı Kardeşleri tebrik ederek “Sarı Kardeşler Ünye’de uzun süredir inşaat ve mobilya sektöründe hizmet veren kardeşlerimiz. Tabi ki ailenin genç üyesi Furkan kardeşimiz kendini de yetiştirdikten sonra mobilyanın sadece pazarlama kısmında değil, üretim safhasında da yer aldı. Mobilyanın üretimi ile birlikte yurtdışına ihraç edilmesi ki Amerika’ya kadar burada üretilen ürünlerin ihraç edilmesi çok önemli. Genç kardeşimizin başarısını tebrik ediyoruz. Burada istihdamın artmasını, üretimin de artarak ihracatın artmasını talep ve temenni ediyoruz.” diye konuştu.

 

Hakkında: GÖKHAN BEŞİKCİOĞLU

SİTE SAHİBİ

Kontrol Ediliyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Erol, Hane Ziyaretlerine Devam Ediyor  Vali Muammer Erol, şehit, gazi, engelli, dul, yetim, yaşlı, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir