https://www.unyegundemhaber.com/

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER YEMEKTE BULUŞTU

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER YEMEKTE BULUŞTU

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü nedeniyle şehitlerimizin yeşil örtüsü yanmasın diye alevlerin üzerine yürüyen bir kahramanın hikayesi olan “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” belgesel filmi Ünye’de gösterime girdi.

İlçe protokolü tarafından izlenen film ilk galasını yaparken, izleyiciler ise duygusal anlar yaşadı. Belgesel filminin ardından Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programında Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, protokol üyeleri ile birlikte gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

Ayhan Işık, “Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümünün ve Şehitler Günü’nün onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri nasıl aşabileceğinin en güzel örneğidir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek, en kutsal görevimizdir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale ‘bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan’ zaferin adıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü yürekten kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan tüm Türk Büyüklerini; Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman  Gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, Onların destansı kahramanlıklarının, eşsiz fedakarlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehit aileleri ve ilçe protokolü birlikte yemek yedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI

ÜNYE’DE 29.04.2024 VEFAT İLANLARI ÖMER YILDIRIM VEFAT ETTİ Aslen Hızarbaşı Kumarlı Mahallesinden merhum Yusuf Yıldırım’ın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir