https://www.unyegundemhaber.com/

STK’LARDAN ENGELLİLERE DESTEK

Ünye’de Sivil Toplum Kuruluşlarından engellilere dev destek.

Ünye’de faaliyetlerini sürdüren Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Ünye Ticaret Borsası, Ünye Ziraat Odası, Ünye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Türkiye Beyazay Derneği Ordu şubesi  işbirliği ile engellilere akülü tekerlekli sandalye kampanyası başlatılacak.

Kampanya ile elde edilen akülü tekerlekli sandalyeler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ihtiyaç sahiplerine verilecek olup, tekerlekli sandalye bedeli 300 Euro olarak belirlendi.

BU KAMPANYA ÜNYE’DE BİR İLK OLACAKTIR

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda kampanya ile ilgili bilgi veren TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Erol Kaygı; “2019 yılında engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunmak düşüncesi ile bir kampanya başlatmıştık. Bu sefer daha güçlü bir şekilde bu kampanyayı başlatıyoruz. Bu proje ile birlikte belki Dünya’da bir ilki yapabiliriz. Bu çalışmanın sonucunda belki çok sayıda engelli araç dağıtımı gerçekleştirebiliriz. Hollanda’da bu işi yapan bir kuruluş var. Onlar araçları toplayıp, yenileyip, talep eden diğer ülkelere teminini sağlıyorlar. Türkiye’de bu organizasyonlar yapıldı ancak biz ilk defa STK’larla ve yasal izin alarak bir platform şeklinde gideceğiz. Bu da bir ilktir.

Bu kapsamda engelli akülü aracı temin edebiliriz. Yatalak hastalarımız için profesyonel yataklar ,joystickle engelli aracı temin edebiliriz. Bu kampanyada   araç başına 300 Euro olarak bir rakam belirlendi. Bunun nasıl toplanacağı ile ilgili duyurular yapılacaktır. Araç rakamları belli olduktan sonra kimlerin araçları hak edeceği bir heyet belirlenecek ve aleni bir şekilde dağıtımı yapılacaktır.” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

FATSA, BOLAMAN LALELİ MAHALESİNİN İÇME SUYU ALTYAPISI YENİLENDİ

FATSA, BOLAMAN LALELİ MAHALESİNİN İÇME SUYU ALTYAPISI YENİLENDİ Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa ilçesine bağlı Bolaman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir