https://www.unyegundemhaber.com/

TEKNOFEST’İN YILDIZLARI BAŞKAN GÜLER’İ ZİYARET ETTİ

TEKNOFEST’İN YILDIZLARI BAŞKAN GÜLER’İ ZİYARET ETTİ

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER:

“GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI, GELECEĞİN YILDIZLARISINIZ. BİZ BU YOLDA SİZLERE HEP YARDIMCI VE DESTEK OLACAĞIZ”

TEKNOFEST 3. Liseler arası İHA yarışmasında 3 takımıyla dereceye giren Ordu Ünye Yusuf Bahri Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri kupa ve hazırladıkları projelerle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Her birini tek tek tebrik eden Başkan Güler, gençlerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Ordu Ünye Yusuf Bahri Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi iki döner ve bir sabit kanat olmak üzere üç takım halinde katıldığı TEKNOFEST 3. Liseler arası İHA yarışmasında aldığı başarılarıyla göz doldurdu. Üç takımla katılan Ünye Yusuf Bahri Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Cezeri (Cevher-ül Cezeri) İHA takımı Türkiye 3’üncüsü, Ünye Yesevi Takımı Türkiye 4’üncüsü ve Fethü Sema Takımı ise finalist oldu.

KUPALARINI BAŞKAN GÜLER İLE PAYLAŞTILAR

Aldıkları derecelerle Ordu’yu gururlandıran Ordu Ünye Yusuf Bahri Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ayaklarının tozu ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Ziyarete, Ordu Ünye Yusuf Bahri Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammer Öztürk, Proje Koordinatörü Erdal Sezgül ve takımlarda yer alan öğrenciler katıldı.

BAŞKAN GÜLER: “ORDU’YU BİR TEKNOLOJİ MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Gençlerle yakından ilgilenen ve her birini tek tek dinleyen Başkan Güler, alınan başarılarla gururlandıklarını belirtti. Gençlere her zaman destek olacaklarını ifade eden Başkan Güler, “Siz gençlerimizi ve Ordu’yu daha ön plana çıkarmak amacıyla çalışıyoruz. Bunun için ilk başladığımız da yazılım, kodlama ve robotik kodlama çalışmalarını oluşturduk. Ordu bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Bizler yapacağınız tüm çalışmalarda sizlere destek olacağız. Adımı taşıyan Bilim Sanat Merkezi, Kanada’da düzenlenen yarışmada kendi alanında birinci oldu, aynı ekip yine Macaristan’da dünya şampiyonu oldu. Sizler de TEKNOFEST’te çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiniz. Dolayısıyla Ordu’muzda çok iyi bir kaynağımız yani sizler varsınız. Geleceğin bilim insanları, geleceğin yıldızları. Bu sebeple Ordu’yu bir teknoloji merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Biz bu yolda sizlere hep yardımcı ve destek olacağız. Sizin bir dediğinizi ikiletmeyeceğiz. Yaptığınız tüm çalışmalar için sizleri hem tebrik ediyorum hem de bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN GÜLER, GENÇLERE BÜYÜKŞEHİRİN TEKNOLOJİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Başkan Güler daha sonra öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan teknoloji çalışmalarını göstererek detayları hakkında kendilerini bilgilendirdi. Aktif karbondan sayaçlara, üretimi yapılan teknelerden yazılımını ORYAZ’ın yaptığı akıllı bisikletlere kadar tüm çalışmaları öğrencilere tek tek gezdiren Başkan Güler, gençlere bakış açılarını genişletecek deneyimlerini ve fikirlerini anlattı.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

ENVER YILMAZ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Enver Yılmaz, seçim sonuçlarının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir