https://www.unyegundemhaber.com/

U-14 LİGİ ŞAMPİYONU ÜNYE FUTBOL KULÜBÜ

2022-2023 Amatör Futbol Sezonu U-14 Gençler ligi oynanan final müsabakası ile sona erdi. Ordu Galataspor takımını 1-0 mağlup etmeyi başaran Ünye Futbol Kulübü adını şampiyonluğa yazdırarak Ordu ilini Türkiye Finallerinde temsil etme hakkı kazandı.

Karşıyaka Spor Tesislerinde oynanan U-14 final maçını hakem Anıl Kurnaz yönetirken mavi-siyahlı Ünye Futbol Kulübü sahaya Göktuğ Günzdüz, Serkut Taha Çakır, Yiğit Tepe, Ahmet Yasin Duranoğlu, Yunus Emre Altun, Egemen Arslan, Bahadır Çelik, Emir Kağan Çifci, Fatih Çat, Miraç Akif Güven ve Ahmet Egehan Köse onbiri ile çıktı. Enes Ergül, İbrahim Eren Tamtürk, Ahmet Selim Gül, İsa Güner, Halid Özalp, Atilla Aykun, Taha Akil Kılıçarslan ise oyuna sonradan dahil olmak için bekleyen isimler oldular.

Grup maçlarını namağlup lider bitiren ve play-off maçları sonunda adını finale yazdırmayı başaran iki takımı karşı karşıya getiren final randevusunda maça oldukça hızlı ve etkili başlayan Ünye Futbol Kulübü girdiği pozisyonları gole çeviremezken, ilk yarının ortalarından itibaren Galataspor müsabakada dengeyi sağlamayı başardı. Final mücadelesinin ilk yarısında gol sesi çıkmayınca iki takım da soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında artan sağanak yağışla birlikte adeta rakip kaleyi ablukaya alan mavi-siyahlılar 49. Dakikada Bahadır Çelik’in ortasına şık bir kafa vuruşu yapan Emir Kağan Çifci takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Golden sonra iki takımın ataklarından da gol çıkmadı ve bu sonuçla Ünye Futbol Futbol Kulübü şampiyonluğunu ilan etti.

Final müsakabası sonrası ödül töreni düzenlenirken şampiyon takıma kupa ve madalyalarını Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Kır, ASKF Genel Sekreter Yardımcısı Levent Yanık, Ordu Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Turgut Kır, Ordu Futbol İl Temsilcisi Fatih Çelebi ile Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar birlikte verdiler.

-Başkan Kır; “Kazanan Ordu futbol altyapısı”-

Ödül töreninde sporculara yaptığı konuşmada kazananın Ordu futbol altyapısı olduğunu belirten Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Kır sözlerine şu şekilde devam etti; “İki takımımız da bizlere seyir zevki yüksek, güzel bir futbol izlettiler. Onlarla gurur duyuyoruz. Burada kaybeden yok. Kazanan Ordu futbol altyapısıdır. Ordu futboludur. Bu sezon Türkiye Şampiyonasına ilimizden iki takım gidiyor. Ben hem Ünye Futbol Kulübü’ne hem de Galataspor’a finallerde başarılar diliyorum” dedi.

-Başkan Tamtürk; “Hedefimiz daha ilerisi!”-

Şampiyonluk coşkusu yaşanan Ünye Futbol Kulübü’nde Başkanı Metin TAMTÜRK maç sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Geçtiğimiz sezon hakkımız olan şampiyonluğu finalde penaltılarla kaybetmiştik. Bu sezon takımımız işi şansa bırakmayarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Aykut Kaygusuz hocamızı ve tüm sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Amacımız her zaman üretmek ve gelişmek. Bunun için de planlı ve programlı çalışıyoruz. Bunu başardığımız için de ayrıca mutluyuz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan taraflarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Ünye Futbol Kulübü olarak U-14 Türkiye şampiyonasında, Ordu’yu en iyi şekilde temsil edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Amacımız Türkiye Finallerinde de başarılı olmak. Ben Galataspor takımını da başarılı futbolu ve centimence mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Onlara da finallerde başarılar diliyorum. Ayrıca müsabaka hakemi Anıl Kurnaz’a başarılı yönetimi için teşekkür ediyorum” dedi.

-Antrenör Kaygusuz; “Çocuklarımızla gurur duyuyorum”-

Ünye Futbol Kulübü U-14 takımı antrenörü Aykut Kaygusuz ise açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Bu takım ile yaklaşık 5 yıldır birlikte çalışıyorum. Çok küçük yaştan itibaren emek verdiğimiz çocuklarımızla bundan önce de katıldığımız turnuvalarda başarılar elde etmiştik. Ancak pandemi nedeniyle yaklaşık üç sezon resmi müsabaka oynayamamanın sıkıntısını yaşıyorduk. Bugün emeklerimizin karşılığını aldık demiyorum. Çünkü bizim hayallerimiz de hedeflerimiz de çok daha fazlası. Çocuklarımızla gurur duyuyorum. Daha güzel günlere ulaşmak için daha çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Hakkında: semanur

admin

Kontrol Ediliyor

BEYAZAY DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN TAVLI’YA HAYIRLI OLSUNZİYARET

Türkiye Beyazay Derneği Ordu İl Başkanlığı’ndan Başkan Tavlı’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleşti. 31 Mart Yerel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir